Første utgave av Dynafit Hardangerjøkulen Ultra lørdag 13. juli ble en suksess fra første stund. Badet i solskinn viste Hardangerjøkulen seg fra sin beste side for de 39 deltagerne som startet løpet.
Dynafit Hardangerjøkulen er et nytt 100 km ultraløp som går rundt Norge`s fineste isbre – Hardangerjøkulen. Hele veien er man på fine stier, tett oppunder Jøkulen. Selv om løpet stort sett går på velkjente stier må deltagerne løpe med GPS, da løypa ikke er merket. Underveis er man innom sjekkpunkt på Finse, Krækkja og Kjeldebu. Da har man løpt rundt hele Jøkulen, en distanse på 100 km.

Løpet startet kl. 07.00 fra Liseth ved Vøringsfossen. Fra start var det en gruppe på 3-4 løpere som satt fart og knivet om teten gjennom hele dagen.

Bro_Foto_Kai-Otto_Melau.jpgBroen over... (Foto: Xtremeidfjord/Kai-Otto Melau)

Tett duell i herreklassen
Løpet ble vunnet av Askild Vatnbakk Larsen fra Bøler IF på tiden 11:33:15. Han fikk luke til den Norge-bosatte briten Paul Raistrick ca 20 km før mål, og så ut til å gå mot en klar seier. Men, det ble veldig tett i mål. De hadde kjempet en durabelig kamp rundt isbreen, som altså først ble avgjort rett før målgang. I resultatlista vises en differanse på 1 minutt og 27 sekunder, men korrekt skal vissnok være ca 20 sekunder.

Paul forteller om løpet :
- Askild og Espen (Hermans) løp hardt sammen fra Rembesdalsvatnet til Finse. Etterpå var vi tre sammen, men mot Krekkja var det Askild og jeg i tet. Vi rakk også en dukkert i et av vannene ved Midnuten, men senere løper Askild veldig sterkt opp mot Olavsbufjellet og tar 3 - 4 minutter fra meg mot toppen. Mellom Kjeldebu till Grønenuten kan differansen ha vært mellom 5 og 10 minutter. Så løp jeg fort fra Grøneruten til Liset hvor det er målgang, og like før mål ser ser jeg plutselig Askild bare 100 meter foran meg. Så løp jeg feil vei rundt Liset pensjonat (min feil, det var godt merket) og krysset målstreken samtidig som Askild, men i motsatt retning. Ooops... rotet til Askilds målbilde (og min måltid) - men så spretter jeg rundt den lille bygningen så fort som mulig for å krysse målstreken igjen - denne gangen i riktig retning. Det var et veldig flott løp i vakker natur og veldig hyggelig å være med.

Askild skriver på Instagram:
- Dette løpet ga meg en bekreftelse på hvorfor jeg gjør dette. Motivasjonen for konkurranse og systematisk trening har ikke vært på topp i det siste. Derfor gir det meg utrolig mye å kunne si at lørdagens løp likevel ble en kjempesuksess. Ikke på grunn av prestasjon og konkurranse, men på grunn av stemningen sammen med konkurrenter underveis i løpet og flotte naturopplevelser. Små samtaler om alt og ingenting med @espenhe, og øyeblikk som når Paul Raistrick og jeg tar et spontant bad og han står klar til å hjelpe meg på med sekken når jeg kommer opp av vannet. Priceless. Tror jeg fortsetter med det her en stund til!

Et fantastisk løp i spektakulære omgivelser
Beste kvinne ble Elise Katrine Amdal som fullførte på 16:04:40, hele 2 timer og 15 minutter foran tsjekkiske Radka Vosicka (løper for Velledalen IL) .

- Dette var et fantastisk løp i spektakulære omgivelser. Noe av det aller beste jeg har vært med på, sa en sliten og fornøyd Amdal da hun kom i mål.

Elise Katrine Amdal vanjt kvinneklassen. (Foto: Xtremeidfjord/Kai-Otto Melau)

Totalt fullførte 29 deltagere løpet. Sistemann kom i mål på morgenkvisten søndag morgen etter å ha brukt i overkant av 22 timer på turen rundt Hardangerjøkulen. 10 løpere måtte av forskjellige grunner avbryte løpet underveis.