Kondis1506_350.jpgPetter Soleng Skinstad, som sist helg vant Sjusjøløpet, har hatt mye motgang, og så langt ikke klart å ta steget fra lovende junior til seniorskiløper i Norgeseliten, som i langrenn også er ensbetydende med verdenseliten. Men han gir ikke opp, og sammen med lillebror Mårten har han nå starta Team Skinstad. Nå gjør han alt han kan for å komme til VM i 2019.  

En god del yngre og minst like lovende er Trondheims-jenta Ingeborg Eide. 18-åringen hevder seg i både orientering og langrenn, og foreløpig trives hun så godt med begge idrettene at hun har nekta å nedprioritere den ene av dem. 

Kristin Lie er blitt 44 år, men den hardsatsende triatleten tok i år sin første seier i Norseman Extreme Triathlon. Der tok den tidligere norgesmesteren på maraton seg gjennom den krevende løypa med et smil om munnen. Til Kondis forteller hun at dersom hun stiller i Norseman til neste år, skal hun skjerpe seg å slå flere av gutta! 

Eirik Haugsnes avslutter sin serie om fjelløping, og siste temaet han belyser, er hvordan en kan få maks ut av konkurransene, ikke bare sportslig, men også som opplevelse. For å få til det siste gjelder det å ha en avslappa holdning til konkurransene og ikke la et dårlig resultat ødelegge verken humøret eller lysten til å løpe videre.   

Kondis' ekspertpanel svarer denne gangen på to spørsmål: Hvordan få periodisert treninga som aleneforelder med omsorgsansvar annenhver uke, og hvordan forbereder jeg meg best mulig til Lidingöloppet? Har du ting du lurer på, kan du sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis.

Kondis nr. 6 byr også på en større faglig artikkel om hvordan en kan legge opp treninga for å løpe under henholdsvis 2.30, 3.00 og 3.30 på maraton. Her får du tips om mengde, intensitet, periodisering og konkrete treningsprogram.

Satser du mer mot skisesongen, kan du lese skitrener Martin Rees beste tips for hvordan du kan legge opp treninga gjennom høstmånedene. 

Som vanlige inneholder bladet også reportasjer, produkttester, faste spalter samt små og store nyheter. Til sammen blir det 88 sider med inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Kondis1506_640.jpgPetter Skinstad satser primært på langrenn, men er også en ivrig løper om sommeren. Her har han lillebror Mårten på slep på en treningssamling på Sognefjellet. (Foto: Vegard Breie)