John Henry Strupstad har vært en ivrig og god løper på de fleste distanser fra 800 m til 100 km i en årrekke. De seinere åra har han satsa mest på de riktig lange løpa, og Kondis har prøvd å finne ut hva det er som får den blidspente hedmarkingen til løpe av gårde i 4 blank-fart på avstander som andre trenger både sykkel og bil for klare.

I Kondis nummer 6 ser vi også 55 år tilbake - til Arne Hamarslands vidunderlige 1500 m-løp på 3.39,8. Hamarsland var lenge forut for sin tid, og i en artikkel av Leif Inge Tjelta får vi vite hvordan den talentfulle Gular-løperen trente og tenkte for å kunne løpe så mye fortere enn sine samtidige.

Vi møter også en triatlonsportens store, danske Rasmus Henning, som åpenhjertig forteller hva han har gjort for å ta både gull i EM og sølv i VM. 

Johannes Alnes, en av landets beste baneløpere, forklarer hvorfor han mener at også mosjonister vil ha glede av jobbe med løpsteknikken. Her får du mange gode tips å ta med deg ut på neste løpetur. 

Vi møter også en garva terrengløper, Sverre Slethaug, som kommer med gode råd om hvordan en kan bli en bedre fjell- og terrengløper. Åtte par terrengsko er også testa, og konlusjonen er at det på ingen måte trenger å stå på utstyret. 

Kondis gir deg også gode tips om du vurderer å kjøpe terrengsykkel. Bør den være fulldempa, halvdempa eller uten demping? 

Vi har også slått av en prat med en mann som anbefaler fett som drivstoff under lange idrettskonkurranser. Kan et kosthold med høy andel fett fungere også for kondisjonsutøvere?

Dette er noen av de mange godbitene i det nye nummeret av Kondis. Det finnes flere i form av både faste spalter, små notiser og store oppslag. Som f.eks. det der Kondis-president Tim Bennett jakter på ultrakongen Kilian Jornet. Vi skal ikke røpe hvordan det går ...

Er du ikke allerede Kondis-medlem, er det bare å bli det!

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 


John Henry Strupstad har i sommer vunnet både Nordmarka Skogsmaraton og Rallarvegsløpet. Her ser vi han med Finsevatnet og Hardangerjøkulen i bakgrunnen. (Foto: Bjørn Johannessen)