En tøff halv ironman distanse i fantastiske omgivelser
Lørdag 18.august ble Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon arrangert . Dette er ikke en helt vanlig triathlon. Først er det 1900 meter svømming i Aurlandsfjorden, så er det Aurlandsfjellet som skal bestiges per sykkel med sine 1320 moh. Men man snur ikke der, men fortsetter ned til Erdal og tilbake til Aurland. Det gir en total stigning på 3050 høydemeter på sykkeldelen. Siste etappe er det den fantastiske Aurlandsdalen som skal forseres til fots og og mål er på Østerbø, 900 moh. (Total stigning er 1100 høydemeter).

Vinner ble nordmannen Olav Johannes Hovland fra klubb IK HERO med tiden 06.53.48. Andremann ble Odd Arne Engesæter fra FENRING IL med tiden 07.07.28. Tredjeplassen tok Dag Torp-Hansen fra Ullevål sykkelklubb med tiden 07.09.19. 

I dameklassen vant Riika Vreeswijk-Kelja fra Finland med tiden 08.07.09, andreplassen tok Annett Finger fra Tyskland 08.15.13. Tredje dame ble Ann-Kristin Lien med tiden 08.35.33. 

Arrangøren Bergen Triathlon Club skal ha mye skryt for en flott gjennomføring. Skarpe svinger på sykkeldelen som ikke var merket med skilt stod arrangøren å vinket med flagg, humper i veibanene var også merket med spray. Distré personer ble også tatt godt var på, glemte man tidsbrikken etter svømmingen kom arrangøren løpende etter, la man igjen løpesekk, finishershorte og pokal ved målområdet ble dette tatt hånd om av trygge hender. Generelt et veldig bra og velfungerede arrangement med fokus på sikkerheten til deltakerne.

 

Resultatlister.

Hjemmesiden til Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon 

Flere bilder
.
 Foto: Arrangør