PRESSEMELDING:

HalvBirken løp har blitt et populært løp blant damene og i 2014 var hele 80 % av de om lag 1 200 påmeldte damer. Så langt i år er over 85 % av de påmeldte damer og det er flere antall påmeldte sammenlignet med samme tid i fjor. Løpet er 12 km og arrangeres 13. juni på Lillehammer.

Løypa går i fint skogsterreng på variert underlag – på sti, kjerreveg, gressbelagt skitrase i gamle OL-løyper og sykkelstier.

Deltagerne svarer følgende:

·  Hvorfor deltar du? 
-  HalvBirken løp er først og fremst et motiverende treningsmål

· 93,5 % av deltagerne (fra 2014) er meget godt fornøyde med traseen som er variert og fin. Deltakerne sier:

-- Fin distanse/akkurat passe langt,  
– Halvparten så lang, dobbelt så gøy! 
-- Et løp som passer for alle

Det er også gledelig å se at UngdomsBirken løp har gode påmeldingstall – på lik linje som i fjor.

Vurderer du å løpe HalvBirken?

Løypebeskrivelse
Fra start til 1. matstasjon etter 6 km
Starten er på Birkebeineren Skistadion 525 m.o.h. (samme sted som Birkebeinerløpet). Etter start løper du over Sjøsæterveien og en runde på ca 2 km. Her løpes det i langrennsløypene fra OL-94. Underlaget er noe varierende, fra sti med forskjellig underlag til grasbelagt bred skitrasé. Denne delen av traseen har noen vasse utforbakker. Vær forsiktig, særlig ved nedbør. Etter 2 km løpes det på traktorsti forbi Abbortjern.

Etter 4 km fortsetter løypa ut i lysløypa via Botilmyra frem til Kanalen. Lysløypa har litt forskjellig underlag og noe stein. Herfra løpes det på en lettløpt sti til matstasjonen ved Kroken.

Fra Kroken til mål ved Håkons Hall
Fra siste matstasjon og til mål ved Håkons Hall er det 6 km. Den første kilometeren er på flat sti med en del steiner. Videre kommer du inn på Maihaugløypa som følges til du kommer inn i tverrløypa rett i bakkant av Maihaugen. Her det 1,5 km med enkelte bratte bakker. Tverrløypa, som er flat og lett å løpe i, følges frem til toppen av Kleivbakken. På denne strekningen krysser traseen to lokalveier i Nybu. Vær oppmerksom, kryssende trafikk kan forekomme. Fra toppen av Kleivbakken går løypa på skrå ned bakken før målgang ved Håkons Hall på Lillehammer.

HalvBirken_loeypeprofil.jpg