Dagens spøk på friidrett.no: Kjell Vigestad er NFIFs nye mosjonssjef

Dagens spøk på diverse medier (VGs oppsummering)

Dagens spøk på kondis.no:

Etter en vinter med mange og lange diskusjoner med et tyvetalls løpsarrangører, er det klart at det fra og med 1.1. 2016 blir innført engangslisens også i de fleste løpene som ikke har det i dag.

Forskjellen er at denne lisensen i sin helhet skal komme de arrangerende klubbene til gode gjennom utvikling av en arrangementsmodell der Kondis støtter arrangørene. Lisensen skal altså betales til Kondis - som på sin side utvikler og administrerer modellen og beholder 50 % til styrking av egen administrasjon.

Det er Tim Bennett, president i Kondis, som slipper denne nyheten nå som det er klart at det nylig avholdte friidrettstinget ikke endret på engangslisensen.

- Mosjonslisensens størrelse er ikke avklart, men mest sannsynlig legger vi oss på en noe høyere sum enn NFIF, sier Tim Bennett - som sier det jo her er snakk om løp som i utgangspunktet tåler høyere startavgift - og at dette medvirker til at vi slipper konkurransevridningen som dagens lisensordning har.

- Vi har fått tydelige signaler på at svært mange ønsker en alternativ lisens som kommer arrangørene og løperne til gode i form av arrangementsutvikling. Nå som vi har bestemt oss for å gå videre med dette vil alle aktuelle arrangører bli kontaktet etter påske, sier Bennett.

Daglig leder i Kondis, Marianne Røhme, forteller at en pressemelding sendes ut etter påske. I tillegg blir dette hovedsak på Kondis-landsmøtet i Fredrikstad 17.-19. april hvor størrelsen på lisensen skal fastsettes.

- Vi håper at registreringene av de arrangørene som skal være med i ordningen skal skje raskt og effektivt. Vi har derfor innført en rabatt til de som sender oss navn på løp og kontaktperson med adresse til e-post til kondis  innen utgangen av dagen i dag. De som gjør dette vil få en reduksjon i sitt lisenskrav på 20 % i 2016, forteller Røhme.