Gjennom sesongen er det arrangert 20 O-løp i regi av klubbene i Hordaland Bedriftsidrettskrets. Dette inkluderer et gateløp, en stafett og altså et nattløp til slutt. Nærmere 900 løpere er oppført på rankingslisten som nå foreligger etter årets sesong.  Det er altså populært å løpe i skogen for å finne raskeste vei frem til postene.

Det var CSC B.I.L. som arrangerte det avsluttende nattløpet, som altså innebærer at løpet går i mørke og deltagerne må ha hodelykt. Løpet gikk på Krohnegården mellom Laksevåg og Fyllingsdalen, og løypene gikk i terrenget rundt vannene der. Dette er et fint terreng for o-løp, med mange stier og lettløpt terreng.

Og nå som rankinglisten for årets sesong foreligger har Kondis laget en statistikk over løperne i de forskjellige aldersklassene:

Aldersgruppe: 16 - 30 30 - 40 40 - 50 50 - 60 60 - 70 70 - 80 80 - Utenfor aldersklasse
Kvinner 41 70 87 73 27 9 2 54
Menn 43 100 108 113 91 52 10 107

Tabellen viser antall løpere i de ulike aldersklassene. Tallene er ikke justert for at noen har løpt ulike løypelengder og dermed har kommet med flere ganger i statistikken. Dette gjelder ca. 100 løpere.

De som er summert i «Utenfor aldersklasse» har enten løpt nybegynnerløype eller utenfor konkurranse på grunn av at de er registrert som aktive løpere.

Men vi ser av statistikken at orientering er en idrett for folk i alle aldre. Her er det en ganske jevn fordeling over alle aldersklasser.

Les mer om årets o-sesong på sidene o-bergen.no - bedriftsorientering i hordalando.

Resultater fra nattløp Krohnegården.

IMG_4051_fix_640.jpgFra starten ved enden av Storavatnet på Krohnegården.

Løperne får ett minutt til å studere kartet før de går ut.

Ann Lieu deltok på nattorientering for første gang, og hun fant alle postene i C-løypen.

Jan Kocbach gjorde et bra løp og kom inn til 4. beste tid i A-løypen.

Fra påmeldingen som var lagt til skytebanen på Melkeplassen.

Jarle Stokken fra CSC styrer registreringen og resultatlistene. De elektroniske brikkene gir en god oversikt over alle strekkene for løperne.