"Det var en ganske omstendelig prosess for å få plass. Et detaljert søknadsskjema som måtte fylles ut. Totalt var det 30.000 plasser, fordelt på hel- og halvmaraton. Det tok over halvannen måned fra vi søkte til vi fikk svar om plass. På TV her nede meldte de om at kun 14 av 100 hadde fått plass i løpet. Altså en enorm interesse for løpet.

Det var også veldig vanskelig å få ut informasjon om løpet; startnummer/bib, startnummerstedutdeling, transport osv. på forhånd. Vi var avhengig av å finne informasjon på kinesisk på den kinesiske nettsiden og så bruke Google Translate.

Det som slo oss fra vi landet var imøtekommenheten og hvor velkommen vi følte oss. "Alle" ville ha bilder av oss; det være seg mens vi stod i køen for å få utlevert startnummer, før løpet, under løpet og etter løpet/i mål.

Vi følte oss litt som celebriteter/kjendiser. Både før og under løpet var det virkelig hyggelig stemning.

Det var litt magisk å starte på Den Himmelske Freds Plass og så løpe forbi Den Forbudte By. Spesielt med "nasjonalsangen" som ble sunget som allsang rett før start. Det ga frysninger på ryggen.

Vi kom ned på lørdag. Løpet startet 0800 søndag morgen lokal tid, dvs. kl 0200 norsk tid natt til søndag. Så vi var litt svingstang i hodet etter en lang reise og tidsforskjellen.

Forurensningen (svevestøv/smog) var  enorm, 16 ganger over forsvarlig nivå meldte de om på BBC, Dagbladet og nett. US Embassy la ut melding på nett om at nivået var "Hazardous".

Vi merket forurensningen skikkelig i halsen før og under løpet.

Samtidig hadde vi blitt plassert i nest bakerste startgruppe av 30.000 løpere, så vi hadde vel en 27-28.000 løpere foran oss. Halvmaratonløperne måtte starte bak helmaratonløperne. Dog felles start kl 08.00.

Så vi bestemte oss for bare å nyte opplevelsen og løpe rolig gjennom, noe vi faktisk også gjorde.

Det var tettpakket med folk i løypa. Løypa var dog særdeles vel bevoktet med vakter tett på begge sider hele veien.

Vi har ikke fått resultatlisten, men et resultatkort i ettertid.

Torunn løp gjennom slalomløypen og endte som nr. 3 i sin klasse, og som nr 22 totalt blant kvinnene.

Svein var halvskadet etter løpet i London helgen før, og hadde egentlig lovet Torunn å gå gjennom løypa like under makstiden, men han var så "gullfiskaktig" etter å ha lest en artikkel om smerter under løping på flyet ned, at han fikk litt kinesisk massasje, tok smertestillende og kom seg gjennom løypa. Fristelsen for å oppleve stemningen og å fullføre var stort. Han ble nr. 6 i klassen sin og 26 totalt sett.

Alt i alt en magisk opplevelse og et minne for livet."