Det går mot en solid ny rekord for Fjordkraft Bergen City Marathon. Den 17. april i fjor var det 4355 forhåndspåmeldte. Nå er det kommet inn over 6000 midtveis i april. Antagelig vil det komme opp i 7500-8000 påmeldte løpere innen starten ved Bryggen neste lørdag.

Først ut er maraton som starter kl. 8 og deretter halvmaraton kl. 10 med det klart største feltet. Det blir også Thon Run - 5,5 km kl. 12. Den starter i Nygårdsparken. Årets stafett er delt inn i 10. etapper fordelt på 21,095 km. Stafett og halvmaraton går ut samtidig kl. 10. fra Bryggen.

På bildet til høyre (klikk for stor utgave) er det Geir S. Skaten som trår hardt til for sitt lag på første etappen av stafetten i fjor. Han løp for Team Økonomiavdelingen - Helse Bergen. Geir er også en sterk motbakkeløper, spesielt i Stoltzen. I klasse menn 35-39 å, løp Geir inn til tiden 09.50 og ble nummer tre i sin klasse. Personlig rekord har han på 09.25 fra 2001.

Trasèen for løpet:

Årets utgave er noe lettere enn tidligere. Med ny start og målgang ved Bryggen, slipper man den lille kneiken opp mot Fløibanen. Nå er det bare flate veien helt fra start og ut til Gamle Bergen ved ca. 3 km.

Like før og passering Gamle Bergen begynner det å stige svakt. Det blir noe tøffere opp og forbi Sandviken Sykehus. Derfra er det en kort nedoverbakke til man kommer inn på Fjellveien med den lengste stigningen. Mesteparten av alle høydemeterene er passert når man kommer til BKK i Fjellveien ved 4,9 km. Det er 100 meter før startstedet ved Stoltzen.

Fra bunnen av Stoltzen i Fjellveien er det omtrent 3,5 km paddeflat til utfordelen av løypen begynner. Nå er det bare å koste på nedover mot Bellevue og retning Svartediket. Fra demningen ved Svartediket 9,9 km og helt til Nygårdsparken ved 17,6 km, er det bare flate og nedoverbakke. En liten stigning inne i parken.

Siste 3 km innover mot Nøstet, rundt Nordnes og målgang ved Bryggen, inneholder bare en liten kneik ved Strangehagen. Det er like før man begynner mot Nordnesparken opp mot Klosteret.

For alle løpere vil dette si at man får den desidert letteste delen til slutt. Man kan begynne ganske friskt med kreftene og "hvile" noe i utfordelen fra 9 km til Store Lungegårdsvann ved 16 km.

Fjorårets beste prestasjon var halvmaratonløpet til Mulugeta Zewde. Han løp på gode 1.06.59. Den løpeglade etioperen tok med det en suveren seier.


Tekst og foto : Jørgen Pettersen

_DSC7828.jpg
Helge Hafsås bakerst på bildet var like lur som reven i 2013. Han lå bak Håvard Austevoll fremst på bildet hele den første runden. Helge slo til litt ute på andrerunden og vant Bergen City Marathon i fjor.

_DSC8229.jpg
Å komme til mål nedover langs Marken er blitt historie. Nå er det ærverdige Bryggen som skal prydes av start og innkomst for Bergen City Marathon.

_DSC8332.jpg
Alejandro Garate kunne juble i løpet i 2013. Han hadde klart målet sitt med å fullføre halvmaraton. Etterpå ble han intervjuet av Bergens Tidende om sin nye livsstil.

_DSC8032.jpg
Mulugeta Zewde er klar favoritt til å vinne halvmaraton. Bildet er fra fjorårets løp inne i Nygårdsparken.

_DSC7721.jpg
Nybakt norsk mester på 100 km ultraløp, Cecilie Landro. Bildet er fra i fjor hvor hun løp maraton på 3.34.40. Det ga 7. plass i kvinneklassen. Cecilie hadde 18-årsdag første gang Bergen City Marathon ble arrangert i 2012. Nå er den nye ultraprinsessen med for tredje gang, bare to dager før sin 20-årsdag.

_DSC7901.jpg
Magne Aunebakk varmet opp sammen med alle mosjonistene i 2013. Nå er han klar for å innfri sitt fjerde nyttårsforsett. Det er Kondis sitt gullmerke på maraton i årsklassen Menn 50-54. Tidligere i år har han klart kravet på 5 km, 10 km og halvmaraton.

_DSC7906.jpg
Nora Hauge Svendsen er en friskus fra Arna. På få år har hun løpt seg i god form ved å delta i lokale løp som 5 km i Frikarusellen. Høsten 2013 gjennomførte hun New York City Marathon. Hun var også med Femi-Roma-gruppen som løp Roma Marathon tidligere i år. Hun er også å finne på startsreken i BCM 2014.

_DSC8165.jpg
Sjekk ut de gode kameratene Pål Ertesvåg Breivik og hans venn. En velfortjent klapp på skulderen når de sammen klarte å løpe under 1.30.00 på halvmaraton.

_DSC8340.jpg
Dette blir nok et vanlig syn neste lørdag den 26. april. "high five" mellom venner og sikkert "selfies" også. Bildet er fra løpet i 2013.

_DSC7893.jpg
Statsraad Lemkuhl prydet bybildet under løpet i fjor. La oss håpe at skuten er til stede i år også. Uansett kommer det til å bli tidenes løpsfest i Bergen om bare en knapp uke. Det er ny rekord i antall påmeldinger for arrangøren TIF Viking. Kondis vil selvfølgelig også være på plass.