Tidligere har Bergen City Marathon 2020 både blitt utsatt og avlyst, og nå er også årets utgave av Bergen City Milen avlyst. 

For at løperne skal ha noe å trene mot og som motivasjon i treningshverdagen har arrangøren utviklet flere virtuelle løpskonsepter.

  1. Bergen City Marathon Virtual Race 25. april - avsluttet
  2. Bergen City Marathon Virtual Race – pågår – konkurranseperiode 31/3-15/8 påmelding åpen
  3. Bergen City Milen 20. juni – pågår - påmelding åpen

Bergen_City_Milen_medalje.jpg-  Vi har dessverre også måtte avlyse årets utgave av Bergen City Milen. Vi har bestemt oss for å omgjøre løpet til et virtuelt løp. Her har vi i samarbeid med en av våre flotte sponsorer fått i stand en fin ordning for premieringen. Etter at deltakerne har gjennomført løpet sitt kan medaljen hentes ut i Sport 1 butikker over hele landet. At løpet har en begrensning på 2000 plasser henger sammen med logistikken for å få medaljer på plass i butikkene, så her er det bare å melde seg på så snart som mulig å sikre seg den flotte Milen-medaljen, sier arrangementssjef Janne Jensen i BCM  til kondis.no. 

Dette er et virtuelt konsept der du kan løpe hvor du vil. Les mer her

- Som mange andre har vi vært nødt til å tenke annerledes i den tiden vi nå står i, sier jensen.

- Da Norge stengte ned var vi rask i gang med å se på hva vi kunne gjøre for å hjelpe våre løpere med å holde motivasjonen oppe. Vi tok kontakt med vår tidtakerleverandør for å høre om de med sine systemer kunne hjelpe oss med et nytt konsept ut mot våre løpere. I løpet av 2 intense uker hadde vi i samarbeid med vår leverandør utarbeidet en plattform hvor vi kunne tilby en konkurranse hvor deltakerne kunne registrere tid med blant annet strava og endomondo og hvor premien var treningsprogram og treningstips. (Det er samme plattformen som ble brukt under Oslo Mairaton).

- For oss har følgende faktorer vært viktig. Løperne skal ha noe å trene mot, vi skal gi de motivasjon i treningshverdagen over tid, og dersom løperne våre skal betale for å være med på våre løp så skal de få en flott premie avslutter Janne Jensen.

Start_BCM.jpg
Det var trangt på starten for Bergen City Milen 2019 på Torgalmenningen. Dette nyttet ikke i år. (foto: BCM/Jørgen Pettersen)


Janne Jensen forteller om de to første konseptene:

- Den 31/3 lanserte vi vår første Virtual Race konkurranse. Da hadde vi allerede utsatt Bergen City Marathon til 29. august. Så premien i konkurransen ble derfor følgende: Alle som deltar i konkurransen mottar ukentlige treningsprogram (eller treningstips i mosjonsklassen) fra BCM helt frem til 15. august. De får også spesialprogram for styrke, bevegelig og tøying.

Kondis.no 30. mars: Bergen City Marathon inviterer til BCM Virtual Race

- Det er fortsatt mulig å melde seg på her å bli med frem til august. Ca. 1000 løpere deltar i konseptet og resultatlisten vil leve i hele konkurranseperioden. Det vil si at dersom du har meldt deg på en distanse, kan du når som helst gå inn igjen å legge inn en bedre tid. Konseptet motiverer til trening og å klatre på resultatlisten.

Les mer om konkurransen og sjekk resultater her: BCM Virtual Race

- Vårt opprinnelige løp skulle vært avviklet den 25. april. Løpet ble så utsatt til august. Da vi skjønte at også denne datoen ble vanskelig å gjennomføre, bestemte vi oss på kort varsel, for å arrangere et virtuelt løp den 25. april i stedet. Løpet ble annonsert 21. april og i løpet av 4 dager var 1000 løpere fra 33 nasjoner påmeldt.

Resultatliste BCM Virtual Race 25. april

BCM_virtual_race_medaljer.jpg



Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957