På bildet til høyre er det løpejenten Thea Johanne Slethaug som også kan slite motbakker på rulleski. Hun vinner sin årsklasse kvinner 13-15 år på tiden 26.31 opp til toppen av Bergsdalen. Thea slår samtlige kvinner med ski på beina og har tredjebeste tid av de som løper i kvinneklassen også. Sterkt av unge Thea som blir fulgt av sin far Sverre Morten Slethaug fra sidelinjen. Pappa Sverre har nok svært lyst til å delta men han sparte seg til norgescupløpet Gullfjellet-Opp dagen etter hvor han ble nr. 13. Litt av en kondis-familie.

I strålende solskinn kunne arrangørene med Dale IL godt hjulpet av Bergsdalen UL og Voss Sykkelklubb være svært fornøyd. Daledagene med salgsboder og marknad skapte stor stemning i bygden. For undertegnede som kom for å være med på løpet ble jeg møtt av en bygd med stort hjerte og engasjement.  Og arrangere det kan de. Veien ble sperret opp mot Bergsdalen og vakter passet godt på. Alt etter timeplanen.

Med tre forskjellige øvelser, først ut med syklistene, så fulgte løperene og til sist aktive på rulleski. Men alt ble løst på beste måte. På toppen er det både mat og drikke til de fullførende og en flott T-skjorte. PÅ veien ned igjen kunne man betrakte den fantastiske utsikten og dere kan forestille dere hvor flott dette løpet er av bildene fra reportasjen.



Tekst : Jørgen Pettersen      Foto : Fra arrangøren




  Først ut med syklistene hvor sterke navn som Nikolai Hanevik, Øystein Blom-Ohlson og Jan Rolland er med. Til høyre på bildet er det satt opp egen scene hvor konserter og finner sted under Daledagene. Før start er det et flott show av nydelige Zumba damer som klarer å få de aktive til å glemme noe av det slitet de snart skal ta fatt på. Lite aner vi hvor varmt det skal bli oppover inne i Bergsdalen..


Nettopp passert tunnelen i Dale sentrum og noen hundre meter oppover i bakken. Løpefeltet er knust i fillebiter og på vei oppover er det mange sterke aktive med som Ove Borge og Bjarne Boge fra Bergen Triathlon Club. I likhet med undertegnede vant alle sine årsklasser fra 40-44, Ove 45-49 og Bjarne 50-54. Men de gamle er eldst og Bjarne slår oss gutta i førtiårskrisealderen.


Og ja,...det er skikkelig bratt og nærmest et stup nedover i steinrøysen når du passerer tunnelen omtrent midtveis iløpet. Undertegnede med høydeskrekk likte seg lite når jeg bøyde meg over muren for å se ned.


Nikolai Hanevik (Voss Sykleklubb) ledet lenge og er først på bildet like før mål men blir slått av Øystein Blom-Ohlson (Åsane CK) inn til målstreken med fattige 3 sekunder. Tiden på Øystein blir sterke 14.09 og Nikolai med 14.12


Slik ser det ut på toppen av Bergsdalen og demningen. På bildet ser vi at Øystein Blom-Ohlson akkurat har fått de nødvendige meterene på sin konkurrent Nikolai.


Et kjempeløp av Vossekvinnen Frøydis Gullbrå som vinner kvinneklassen på tiden 18.59


Jan Rolland kan både sykle og løpe fort. Blir nr. 3 av herrene med tiden 15.22. I vinter satte han ny pers på 5 km løping i vinterkarusellen på 18-tallet og ble nr. 3 opp Kvarven i motbakkeløp. 


Dagens raskeste løper er Bah Abraham Straume med tiden 18.40. Åpnet knallhardt og holdt hele veien opp. 


Med helikopter som fulgte løpet kan vi se flere forskjellige vinkler av bakken. Takk til arrangøren som sendte bilder til Kondis.


Nelly Nora Naasen lurte sin yngre konkurrent og åpnet rolig og vinner på tiden 25.17


Kun to sekunder skilte denne jenten fra å vinne kvinneklassen med unge Margrethe Terjesen inn til en flott 2. plass og tiden 25.19


Så har rulleskifolket startet og det er i tet med Einar Trefall og Vebjørn Turtveit, begge i klasse menn 18-19 år.


  Vinner gjør Einar Trefall på den gode tiden i klassik stil 17.36.