Ingressfoto: Strålende sol fra rittet i 2013.

PRESSEMELDING:
 

Etter fjorårets suksess er vi igjen klare for å arrangere rittet. Arrangøren er godt i rute med planleggning av årets ritt. Bingesrittet arrangeres for 3. gang . Datoen for årets ritt  er lørdag 23.august. Bingesrittet er ett terrengsykkelritt, som går etter den gamle postveien fra Mieron med  målgang i Maze. 
Bak arrangementet står bygdelagene i Mieron og Maze . Bygdelagene har nylig skrevet  under på samarbeidsavtale for 5 år fremover og satser på å videreutvikle terrengrittet . « Etter fjorårets suksess er det mange som har spådd Bingesrittet en lys framtid, og betegnet det som et ritt med et stort potensiale», sier rittleder Marit Helene Eira.

I 2013 tok 170 sykkelryttere turen over vidda, noe som er en formidabel økning fra i 2012, da  Bingesrittet ble arrangert for første gang. 73 deltok i konkurranseklassen, mens 97 deltagere  syklet i trimklassen. I tillegg hadde vi 30 deltakere i barnerittet som ble arrangert i Máze. 

 

Bingesrittets visjon:

Bingesrittet skal være det åpenbare valget for alle som ønsker å oppleve Finnmarksvidda.


Bingesrittets formål:

- Å arrangere et terrengsykkelritt som passer for alle
- Å bidra til mer aktivitet og samarbeid i bygdene
- Å være et folkehelsefremmende arrangement som skal stimulere til mer fysisk aktivitet blant barn og unge, og blant personer som ikke driver med organisert idrett
- Å inspirere flere til å ferdes i naturen med sykkel

 

Slik gikk  det i Bingesrittet ifjor

Bingesrittet_2013_Foto_Aslak_Anders_Skum.jpg
Foto: Aslak Anders Skum