Foto: Birken

Birken AS samler alle Birkenarrangementene i samme selskap.

Fra 2014 vil også Ingalåmi være integrert i Birken-konseptet.

Magasinet Birkebeiner'n blir fra 1. januar 2014 overtatt av Birken AS og får navnet Birken.

Birkebeinerrennet AS og Birkebeinerrittet AS har dannet nytt selskap – Birken AS. -Dette er en milepæl og et nytt kapittel i Birkebeinerhistorien sier Hans Petter Wahl Adolfsen, som blir styreleder i det nye selskapet. Avtalen trer i kraft 1. januar 2014. -Selskapene har hatt en voldsom økning i deltakere og omsetning, som krever ny organisering og samordning sier Wahl Adolfsen.

Stiftelsesmøte_BirkenAS.jpg

Fra signeringsmøtet; tv Hans Petter Wahl Adolfsen, styreleder i Birkebeinerrennet AS og Jo-Bjørner Haugen, styreleder i Birkebeinerrittet AS (foto: Birken)
 

Pressemelding:
Eierklubbene er enige og har signert avtalen om det nye Birken AS.

Birken AS er et «nytt» selskap som eies av Birkebeinerrennet AS og Birkebeinerrittet AS med 50 % hver. Selskapet vil ha ansvar for alle arrangement i «Birken-konseptet», som utgjør 22 arrangementer med til sammen ca 65 000 deltakere.

Birkebeinerrennet AS har vært arrangør av Birkebeinerrennet og Birkebeinerløpet, og eies av Rena Idrettslag og Lillehammer Skiklub med 50 % hver. Birkebeinerrittet AS har vært arrangør av Birkebeinerrittet og Landeveisbirken, og eies av Rena Idrettslag og Lillehammer Cykleklubb med 50 % hver.

De 23 medarbeiderne i eierselskapene vil bli overført til det nye selskapet pr. 01.01.14. Vi vil i 2014 omsette for ca 100 mill kroner. Internasjonalt er vi medlem i Worldloppet, som organiserer 16 langløp på fire kontinenter, og medeier i Swix Ski Classics, som er den store cupen for langløp.

Ingalåmi er overdratt fra Lillehammer Skiklub til Birkebeinerselskapene, og vil fra 2014 være integrert i Birken-konseptet.

Magasinet Birkebeiner'n, som har vært utgitt i samarbeid med Sport Media AS, blir fra 1. januar 2014 overtatt av Birken AS og får navnet Birken.

Stillingen som daglig leder i Birken AS blir utlyst om kort tid. Det er en ny stilling som skal lede hele virksomheten og rapportere til styret .