k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgKvalitetsløpet Bjerkeløpet fikk en fin start i fjor med tilsammen rundt 600 løpere fordelt på Bjerkeløpet og Bjerkestafetten.

Løpet ble i fjor arrangert 11. oktober. Nå er det flyttet til september og går søndag 25. september.
 

Eldbjoerg_Moxnes_IMG_2778.jpgEldbjørg Moxnes trives både med langresski og løpesko. Hun fikk æren av å  bli første kvinne i mål i det aller første Bjerkeløpet. Hun var  helt suveren og vant med nesten to minutter. Foto: Heming Leira
 

Løpet er et samarbeid mellom Bydel Bjerke og Årvoll IL der formålet er å kombinere folkehelse med en løpefest. Bjerkeløpet er en del av Grorrudalssatsningen og det områdeløftet som foregår i nærmiljøet.

I år satser man på enda flere deltakere og gjør noen små endringer på tidsplanen slik at det blir en enda større løpefest. Det finnes ingen andre store sportsarrangementer i Groruddalen, og Årvoll IL håper at Bjerkeløpet skal bli en god tradisjon i årene som kommer.


Eirik_Johannessen_nedover_IMG_2720.jpg
Eirik Johannessen, Vidar har løpt gjennom Bekkedalen og raser her utfor mot mål og seier i det aller første Bjerkeløpet. I bakgrunnen kan de med ørneblikk skimte nr. 2.
 

Bjerkeløpet går i forskjellig typer terreng og underlag i Bydel Bjerke. Løpet går både på asfalt, gress, grus og sti. Løpet har to distanser, 11 km og 4 km, og har også en stafett med 11 etapper.

11 km-løpet er krevende og er en god indikasjon på formen etter en lang sommer og egner seg fint til å teste utholdenhet og styrke i beina. Man får en god porsjon oppoverbakker og blir belønnet med flott utsikt over Oslo fra et par av stedene man løper forbi.
 

Tidsplanen er i år samlet noe og de ulike løpene starter nærmere hverandre slik at det blir en bedre festivalfølelse i start- og målområdet. Stafetten er også flyttet til slutten av arrangementet slik at de ulike lagene får tid til å samle seg og får bedre tid til å orientere seg om de ulike etappene.

 

Bjerkestafetten

- Vi etterlyser flere lag til å delta i Bjerkestafetten, sier prosjektleder i Årvoll IL, Jarle Westby. Vi håper at ved å flytte stafetten til kl.14.00 så øker vi interessen for å delta, og det blir da også mulighet for å ha en sosial samling på lørdag kveld hvis man ønsker det, fortsetter prosjektlederen.

Det var 21 lag til start i 2015 og arrangøren håper at flere idrettslag og bedrifter melder seg på. Stafetten har 11 etapper fra den korteste på  450 m og opp til 1,8 km på den lengste, så det finnes en etappe for alle.

Bjerkeløpet samarbeider med Oslo Bedriftidretsskrets for å samle stafettlag og deltagere til løpet. Interessen for stafetten håper vi øker da dette er en av de få stafettene som foregår i Oslo på høsten, sier Jarle Westby.
 

Barneløp

I 2015 var det over 130 barn som deltok i barneløpet og mange av disse løp flere runder. Etter fem runder fikk de diplom som de kunne henge på veggen.

Dette var en morsom og populær aktivitet som gjorde at også de minste fikk prøvd seg med startnummer på brystet og suksessen skal gjentas i år.

 

Bjerkeløpets hjemmeside
Bjerkeløpet på Facebook

kondis.no sin reportasje fra det første Bjerkeløpet