Årets utgave av Harry Lagerts nattcup ble avsluttet med jaktstarter fra Solemskogen i Lillomarka fredag kveld. Med en temperatur under null grader ble det en mørk og kald kveld i skogen på jakt etter poster for 148 o-løpere. Finalen ble arrangert som jaktstart på basis av resultatene fra de fire innledende løp og deltagerne fordelte seg på fire klasser med jaktstart pluss en rekruttklasse.

Den lengste og mest presisjefylte klassen løp hele 15 km i finalen og løp Lillomarka fra syd til nord og så tilbake igjen, Bjørn Ekeberg, Tyrving gikk først ut og løp ensom gjennom natten og skogen i nesten 2 timer. I mål var han 5,20 min. foran Nydalens Øystein Sørensen, mens Hemings junior, Ulrik Astrup Arnesen,  fulgte på 3. plass 21,24 min. bak Ekeberg.

I kari-klassen, som løp 10 km i finalen, vant Mailn Sørensen, Nydalen etter å ha brukt 1 time og 45 min. i skogen. Hun var da 8,54 min. foran Victoria Hæstad Bjørnstad, Fossum.  Veteranen Maria Jonsson, Nydalen fulgte på 3 .plass 19,51 min. bak.

Ola-klassen, som også løper 10 km, ble vunnet av Nydalens Per Øyvind Stene med tiden 1 time og 34 min. Han vant med 1,17 minutters margin til Trond Kortner, Østmarka. 3. plassen her gikk til Are Wigaard, Oppsal 6,01 min. bak.

Lokal klasse, hvor en finner de en blanding av veteraner og ungdommer, løp 6,5 km. Her viste Erik Paulsrud, Koll at de gamle er eldst og vant med 4,34 minutters margin til Kornelius Kriszat-Løvfald (14), Nydalen og Sander H. Rogndokken (17), Nydalen ytterligere 5 sek. bak. Dette var den jevneste klassen med 15 løpere innenfor 8,44 min. bak vinneren.

Rekruttklassen på 3 km samlet hele 39 unger som jaktet poster i mørket. Alle kom i mål med et smil om munnen og syns dette var gøy. Disse fikk ekstra service etter målgang med suppe, saft og kaker, mens de fulgte kampen om seieren i de andre klassene via GPS på storskjerm.

Harry Lagert, som cupen er oppkalt etter, ville ha fylt 100 år førstkommende fredag om han fortsatt hadde levd. Planen var egentlig å arrangere finalen på denne dagen, men da Blodslitet og NM ultra blir arrangert dagen etter, lot dette seg ikke gjøre.