På bildet (klikk for stor utgave) ser vi en glad og fornøyd Bjørn Tore Kronen Taranger med ny klubbdrakt. Etter lang tid i tenkeboksen falt valget på Gular, fjorårets vinnere av Holmenkollstafetten.

Det har vært hektiske måneder for Bjørn Tore både før og etter overgangsfristen. Nye klubbber er blitt vurdert og forhandlinger satt i gang. Prosessen med private sponsorer har også kostet krefter. Målet om å bli profesjonell er i boks. 

- Endelig er avgjørelsen tatt, forteller en lettet Bjørn Tore. Totalvurderingen av Gular sitt toppidrettsmiljø og fortsatt kunne beholde sponsorene har vært viktige faktorer rundt skiftet av klubb. Målet om å bli verdensmester en gang lever videre. Bjørn Tore er blitt heltidsutøver innen sin idrett, ultraløp. Med mer enn et sekssifret beløp i året, sponsing av klær og utstyr og topp matching med lagkamerater, skulle veien ligge helt åpen for høye målsettinger.

Hvorfor Gular ?
- Steget videre på veien til å bli verdensmester krever profesjonalitet. Det følte jeg Gular kunne tilby. De kom med det beste tilbudet til slutt. Gular er godt styrt, de har holdt på lenge og vet hva de gjør. Organsisasjonen til Gular er veldig god, forklarer Bjørn Tore i sitt nye hjem på Fanahammeren utenfor Bergen.

Hvordan kan Gular hjelpe deg som ultraløper når klubben stort sett består av mellomdistanseløpere?

- Jeg kan godt hjelpe de, som de også kan hjelpe meg. De har en fart som jeg ikke har, men jeg har en utholdenhet som de ikke har. Slik kan vi tilføre hverandre noe begge parter. Jeg får ta dem med på en skikkelig langtur, så skal de nok få kjørt seg, humrer en spøkefull Bjørn Tore. Blir jeg med på intervaller med alt fra et minutt til tre minutter, blir det tøft for meg i slikt selskap.

Men som undertegnede har skjønt og helt sikkert mange lesere av Kondis skjønner, liker jo Bjørn Tore å få kjørt seg til han når langt ned i kjelleren.

Får du løpe Holmenkollstafetten?

- Det hadde vært fantastisk moro. Men legger til, - Jeg måtte da ha løpt siste etappe og sannsynligvis hatt et halvt minutts forsprang, om jeg ikke skulle rote bort seieren, sier en lattermild Bjørn Tore. - Hadde vært meget morsomt å få delta, kanskje på en klatreetappe, synser Bjørn Tore, men medgir at det ikke er lett å komme på laget til Gular.

Har Kjell Karstensen hatt betydning for ditt valg av Gular?

Ja, det har det. I perioden min i BFG Bergen (dengang BFG Fana) var det alltid Kjell Karstensen som ordnet opp i mine praktiske ting. Han tok alltid telefonen og fikk unnna sakene. Jeg føler trygghet under Kjell siden jeg kjenner han fra før fra samarbeidet i BFG.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen


_DSC8839.jpg
Ny bergensklubb: Fra BFG Bergen til Gular. - Min tidligere klubb har laget en solid plattform for meg. Uten dem ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Jeg er full av takknemlighet til alle som har hjulpet meg på veien frem. Med BFG Bergen har jeg blitt norskmester på 24-timers i både 2012 og 2013. På sin egen hjemmebane ved Fana stadion vant Bjørn Tore også 100 km ultraløp i april 2013. Han er også kåret til årets ultraløper i 2012.

_DSC8830.jpg
Sesongen 2013 og høye målsettinger: - Jeg er veldig fornøyd med sesongen i 2013. Jeg tok to gull av to mulige. Det arrangeres bare NM på 100 km og 24-timers på ultradistansene. Slik oppsumerer Bjørn Tore sin sesong. - Jeg har perset på både maraton, halvmaraton og 10 km. Jeg er også godt fornøyd med min innsats i Meråker Ultra Challenge, der lå jeg godt an til topplasseringen. Løpet ble dessverre stoppet underveis på grunn av tett tåke. Jeg ble også nominert til årets ultraløper i 2013.

- I sesongen 2014 vil jeg forsvare mine NM-titler i ultraløp. Jeg gleder meg til 5. april på hjemmebane i Bergen med NM 100 km. I VM er det en plass blant de 10 beste på 24-timers som er årets mål. Norge som lag har en god mulighet på en bronsemedalje i dette mesterskapet. I VM på 100 km ultraløp er det en plass blant de 20 beste som er innenfor rekkevidde.

_DSC8494.jpg
Samme trener som før: Under helgens Maratonkarusell ble Bjørn Tore nr. 2 på tiden 2.57.00. I lange og utmattende ultraløp er det viktig å ha en trener som ser utøveren. Kontrollerte treningsløp hvor ikke alt skal taes ut  er en del av resepten. Den tidligere toppløperen Jan Fjærestad har vært Bjørn Tore sin personlige trener. Det fortsetter som før. - Jan har betydd mye for meg, sier Bjørn Tore. - Han er flink til å pushe oss og få frem det aller bestei oss. Han har troen på meg, han lytter og gir gode råd og er åpen om alt. Jan er et godt forbilde, rett og slett et idol, forklarer Bjørn Tore.