Holmestrand Maraton har en foreløpig liste med 10 fartsholdere. En av dem er Andreas Gossner som løper halvmaraton som fartsholder – med risiko – i et forsøk på å sette pers. Så gjenstår det å se hvem som hjelper hvem til sub 1:20.
 

I år arrangeres Holmestrand Maraton for 7. gang, og datoen er lørdag 7. april - og da er det på tide å løpe av seg påskegodtet.

På løpets hjemmeside kaller arrangøren dette for: Vårens vakreste sentrumsløp. Det er det kanskje, og det har i alle fall alltid vært god stemning på dette løpet som for alvor innleder løpssesongen i Vestfold. 

Det er både maraton, halvmaraton, 10 km, 5 km og barnelp på programmet. Det løpes i en 5 km lang rundløype (+litt tilleg for maraton og halvmaraton).. så det hele foregår i et svært begrenset og sentrumsnært område.

Hjemmeside
Facebookside
Påmelding
Påmeldte - pr 20. mars er det 1064 påmeldte

Reportasje fra 2017-løpet: Strålende løpsfest i Holmestrand
Reportasje fra 2016-løpet: Fantastisk folkefest i 5-årsjubileet til Holmestrand Maraton

Fartsholder - med risiko
Holmestrand maraton og Andreas Gossner har et artig stunt på gang. Andreas skal forsøke å løpe under 1:20 på halvmaraton, og han vil gjerne ha med flere som vil prøve seg på samme målet. Andreas løper altså som fartsholder – med risiko – på halvmaraton 7. april. Blir du med? 

Andreas Gossner er en dedikert løper som allerede har løpt flere halvmaratoner under 1:24. Hans personlige bestenotering før Holmestrand maraton er 1:20:39. Og nå har han valgt ut Holmestrand maraton og 7. april som tidspunkt for å komme under den magiske «sub 80»-minutter!

- La oss anta at jeg skal være i mitt livs beste løpsform lørdag 7. april 2018. La oss anta at all trening de siste månedene har blitt lagt ned etter den planen jeg har hatt. Målet mitt er å oppnå sub 1:20 under årets Holmestrand Maraton. Jeg håper at det er flere som skal løpe på rundt min fart. Er vi er flere, så kan vi hjelpe hverandre underveis mot målet, sier Andreas Gossner. 

Andreas har 3 nøkkeløkter igjen før Holmestrand maraton. Selvsagt vil ikke det som fungerer for én løper fungere for alle, men Holmestrand maraton håper at de prinsippene Andreas legger til grunn kan ha overføringsverdi for flere.
- Jeg har 100 % fokus på lengre økter som løpes på, eller rett under, min terskel – som også er ønsket halvmaraton-fart. Men pr i dag klarer jeg ikke å løpe 21,1km i ønsket fart. Fire uker før Holmestrand maraton løper jeg en økt på 16 km i ønsket halvmaratonfart. Og jeg skal avslutte litt raskere enn snittfarten på økten. Mine to siste økter er annerledes, mer info om dem kommer. Følg med, sier Andreas lurt.


IMG_8606_Andreas_Gossner.jpg
Andreas Gossner er en gladløper, her målgangen på Romeriksåsen på langs i 2015. (Foto: Olav Engen)
 

Oversikt over fartsholdere Holmestrand maraton, 7. april:
Maraton: 
3:30 – Even Nedberg
3:45 – Arvid R. Arntzen
4:00 – Øyunn Bygstad
4:15 – Ragnar Nygård

Halvmaraton: 
1:20 – Andreas Gossner (med risiko…)
1:30 – Svein-Erik Bakke
1:45 – Kristian Jahre
2:00 – Tomas Pinås
2:15 – Jeanette Vika
2:30 – Torunn Paulsen Brandt