Et av Norges mest tradisjonsrike sommerløp er Sørlandsgaloppen, som i år arrangeres som 4 løp i Arendals traktene fra torsdag til søndag. Torsdag ble første løp arrangert fra Hove, dette var et kveldsløp og distansen var sprint. Denne gang var det virkelig sommerstemning med steikende sol og over 30 varme grader, dermed ble det lagt igjen mye svette i skogen denne kvelden.

Terrenget er et av Sørlandets fineste for skogssprint. Området er stirikt og lettløpt, men har også med en del partier med tettere skog. Kravene til fart og tempoveksling gjør at det er utfordrende å løpe bomfritt. Varmen kan heller ikke ha hjulpet på å holde hodet kaldt i dag! Det var det mange som fikk erfare – det ble en del bomming, selv om folk løp generelt raskt. Men uavhengig av vekslende hell med orienteringa smilte folk flest på arenaen om kapp med sola og stemninga var veldig god.

I damenes seniorklasse ble dt seier til Bodil Helgerud, Halden, som var 12 sek foran Kristine Fjeldbo, IL Tyrving og 29 sek foran ) Synnøve Bråten, Vegårshei i den 3,6 km lange løypen. Vinnertiden her var på 21,33 min.

I herrenes seniorklasse ble det dobbelt Nydalen i toppen: Bojan Blumenstein vant med 44 sek margin til Anders Nordberg, mens Hans Gunnar Omdal, IL Vindbjart fulgte på 3. plass, ytterligere 20 sek bak. Herrene løp 3,7 km og her var vinnertiden 16,42 min.