Bergen får BMW Halvmarathon

Til våren blir det BMW Halvmarathon i Bergen. BMW og BMW-forhandleren Jæger Sentrum blir hovedsponsor for den mest populære distansen under Bergen City Marathon.

- At merkevaren BMW blir hovedsponsor er en utrolig anerkjennelse til arrangementet, sier daglig leder Roger Gjelsvik i arrangørklubben TIF Viking.

Distansen får navnet BMW Halvmarathon og i første omgang er det inngått avtale for arrangementet i 2016.

- Vi har fulgt Bergen City Marathon siden starten og dette er et arrangement som virkelig har vokst i omfang og som gjennomføres svært profesjonelt, sier administrerende direktør Bjørn Inge Knudsen hos BMW-forhandleren Jæger Sentrum. Sponsoratet er gjort i samarbeid med BMW Norge, og Knudsen sier at BMW ønsker å sette sitt preg på arrangementet.

- BMW samarbeider med flere maratonarrangører i hele verden, blant annet i Berlin som er et av verdens største løp. Vi vet at svært mange av våre kunder over hele landet er opptatt av løping som aktivitet, og da er det naturlig å være tilstede på arenaer som sammenfaller med denne aktive livsstilen, sier han.
 

GJELSVIK-KNUDSEN.jpgBåde den som sponser og den som blir sponset er fornøyd med avtalen (arrangørfoto).
 

Betydelig beløp
Verken Gjelsvik eller Knudsen ønsker å opplyse hvor mye penger som ligger i avtalen, annet enn at det er et betydelig beløp.

- Med navnet BMW Halvmarathon får vi et langt større eierskap til både sponsoratet og distansen, og vi vil involvere oss for at arrangementet neste år blir det største. Vi er i utgangspunktet posistive til å gjøre dette til BMW sin faste distanse også de neste årene, sier Knudsen.

BMW Halvmarathon arrangeres lørdag 30. april 2016 med start og mål på Bryggen i Bergen.
Løpets hjemmeside
Berlin Half Marathon

Kondisreportasje fra Bergen City Marathon 2015:
Bergen City Marathon - seier til Åslaug Kaardal og Kenneth Smeby
 

DSC_5105.jpg2015: Vinner på halvmaraton blant herrene ble Svein Roar Kvamme med tiden 1:11:24. Her i kamp mot Løplabbet sitt stafettlag ved Joel Dyrhovden (Foto: Trygve Andresen)

DSC_5355.jpg2015: I kvinneklassen var det Audhild Hestad som stakk av med seieren med tiden 1:24:25 (Foto: Trygve Andresen).