Oppdatert 25. mai: Det er nå 11.100 påmeldte og bare tre plasser igjen i Oslo Trippelen.

Oslo Maraton - Samleside for tidligere års reportasjer
De siste årene:
2015 Suksess for Oslo Maraton i praktfullt sommervær
2014 Kondis på Oslo Maraton 2014
2013 Kondis fulgte Oslo Maraton

Cathrine BMW OM.jpg- Når det gjelder antall påmeldte ligger vi noe under nivået i fjor. Vi ser at folk venter litt med å melde seg på de korte distansene, men vi har tro på at vi havner på samme antall deltakere som i fjor, sier markeds- og kommunikasjonssjef Cathrine Stensaker (bildet) i Oslo Maraton.

I fjor var det 24 000 påmeldte til ulike de distansene. Nå begynner flere av distansene å fylles opp med deltakere. Det er spesielt de lengste distansene som fyller seg opp raskest.

-De lengste distansene blir utsolgt først. «Oslotrippelen» som er på 73 km, har kommet for å bli. Vi har en maksgrense på 75 deltakere for å ivareta løpernes sikkerhet. Her er det kun 6 plasser igjen, sier Cathrine Stensaker i Oslo Maraton.

Se også: Oslotrippelen nesten utsolgt

Mange vil også løpe maratondistansen på 42 195 meter.
-Dersom du ønsker å løpe maraton i Oslo har vi rundt 1000 plasser igjen, sier Cathrine Stensaker.

Når det gjelder halvmaraton og «10 for Grete» er påmeldingene også her i rute. Arrangøren regner med å få plass til alle som ønsker å melde seg på.
-Men vi kan ikke gi noen garantier for løpsplass. Det er stor interesse for å delta på de ulike distansene. Skal man være sikret deltakelse, anbefales påmelding før sommerferien, sier Stensaker.

Arrangøren av Norges største by-løp er i full gang med å planlegge årets utgave av BMW Oslo Maraton.
-Vi lager folkefest og 17. mai-stemning i Oslo midt i september, og vi er godt i gang med planleggingen. Dette er et arrangement for alle, uansett alder og kondisjon. 16. og 17. september skal det være mulig å finne en distanse som er tilpasset et hvert mål og ambisjon, sier hun.

Og arrangøren vil ikke bare lage et løpsarrangement. Målet er å lage en folkefest, som viser bredden i kulturbegrepet.
-Det vil bli mange kulturelle innslag rundt omkring i løypen på løpsdagen. Vi skal sørge for god stemning for både løperne, deres heiagjenger og øvrig publikum, sier Stensaker.

Oslo Maraton 2015.jpg
Arrangørfoto fra starten 2015