I 2016 er det ungdommens idrettssår i Norsk Idrett. I den forbindelse ønsker Norsk Orientering å markere ungt lederskap og engasjement i vår idrett og har satt opp prisen «Årets unge trener». 

Denne går til de to ungdomstrenerne i Nydalens SK, Sondre Ruud Bråten og Bojan Blumenstein, som får de beste skussmål fra sine adepter.

- Sondre og Bojan er et utrolig godt trenerteam fordi de utfyller hverandre på en fantastisk måte, sier Hovedløpsvinner i H14 Kornelius Kriszat-Løvfald, og fortsetter:

- Bojan sørger for et meget variert og o-teknisk krevende tilbud som korridorer, kompassløping, kurvekart og flere andre morsomme opplegg. Dette gjør at man hele tiden blir utfordret, og man går aldri lei.

- Sondre kompletterer med en utrolig god stemning blant ungdommene og han sørger for at alle føler seg sett og inkludert. I tillegg kan du ha gode samtaler om trening og konkurranser med dem begge.

- De tilbyr også ekstrahjelp på fritiden der de følger opp med råd til hvordan vi bør legge opp treningen vår. Jeg føler meg rimelig sikker på at jeg ikke hadde vært på samme nivå uten treningene og samtalene med disse to. Disse gjør orientering utrolig kult å drive med!

Og Kornelius har blitt såpass god at det holdt til dobbeltseier under Hovedløpet.

Nå får også Bojan og Sondre med seg oppmerksomhet som Årets ungdomstrenere i 2016 etter at de har skapt et godt og utviklende ungdomsmiljø de siste årene.

Nydalens SKs løpende trener, Anders Nordberg, ble i fjor kåret til årets trener, og i år er det altså ungdomstrenerne til Oslo-klubben som får fortjent oppmerksomhet i form av pris.

De blir belønnet med trenerstipend på 3000,-.

Kilde: Norsk orientering