Varmt i vær, bratte bakker og krevende ravinedaler med frodig undervegetasjon var premissene da ungdoms-EM i dag ble innledet med langdistanse i polske Jaroslaw.

Forutsetninger som passet bra for Asker-løperne, både Tilla Farnes Hennum, Synne Strand og Vegard Gulbrandsen var inne blant de fire beste.

- Jeg er veldig fornøyd med plasseringen, sier førstnevnte som altså løp seg opp på pallen.

Tilla Farnes Hennum var bare minuttet bak vinneren, Zuzanna Morawska. Og med en bom på slutten, er det ikke til å legge skjul på at det var innenfor rekkevidde.

- Løpet var veldig bra til passering arena, men på slutten fikk jeg en stor bom. Det var litt kjipt at det kom en såpass stor feil på slutten, sier Tilla.

Selv om det ble tidstap på leting etter en post i et grønt søkk mot slutten av løpet, var det uansett en solid innledning på ungdoms-EM for Tilla og Norge, hvor nevnte Synne Strand og Vegard Gulbrandsen fulgte opp med hver sin 4. plass.

Synne var bare minuttet bak sin lagvenninne i Asker SK på plassen foran. For Vegard var det bare halvminuttet opp til 2. plassen, men «umulige» Daniel Vandas var det ingenting å gjøre med i dag. Tsjekkeren som vant hos gutta var 7 minutter bedre enn andremann.

Uansett positivt for Norge når en legger til at også Jørgen Baklid løp seg inn blant de 10 beste med sin 8. plass i landslagsdebuten.

- Det var bra innsats i dag. Og alle har løpt bra - om ikke i hele løpet, så i hvert fall i partier av løypa, oppsummerer den norske laglederen, Eivind Tonna, og legger til:

- Vegard – som løp på startnummer 1 – har «brøytet løype» hele veien, og da er det sterkt å løpe så bra.

Og i morgen venter nye muligheter når det handler om stafett over 3 etapper for hvert kjønn.

- Vi har et bra lag, så jeg tror vi kan ha gode muligheter. Jeg gleder meg veldig, samtidig som jeg er spent på hvordan det blir å løpe sisteetappe, sier Tilla som i dag tok muligheten og løp inn til 3. plass.

For de tre trønderne Ragnhild Eide, Malin Sandstad og Håvard Eidsmo endte det med henholdsvis 27.-, 28.- og 43. plass på dagens langdistanse.

Heming-løper Kasper Fosser fikk det tøft under de varme forholdene, tok bakveien til mål og endte med brutt løp.

Kilde: Norsk orientering/orientering.no