Bykarusellen med fire løp i oktober og alle på den minst brukte løpsdagen i uka: fredag. 
Karusellen oppsto i 2013 arrangert av Gular, da fikk ikke  Kondis info om karusellen, det har vi nå og  du finner den i norges mest omfattende terminliste for løp.

Her er pressemeldingen: 

Om en uke er vi klar for Bykarusellen med start og mål i Nygårdsparken og en sløyfe på 3000 kontrollmålte meter lang Store Lungegårdsvann.

Det blir 4 løp i oktober, og første løp blir fredag 3.oktober med start klokken 1800.
(deretter blir det 10. - 17. og 24. oktober alle dager kl 1800)
 
Selv om deler av parken er stengt for rehabilitering, er løypetraseen upåvirket av dette. En del endringer foran Amalie Skram skole har medført en mindre løypejustering, men denne er det korrigert for og godkjent av autorisert oppmåler.
 
Løyperekordene fra 2013 (oppstart for Bykarusellen) tilhører Hilde Aasheim fra Osterøy IL på tiden 10:17. I herreklassen er det Eivind Øygard Jølster IL som har rekorden med tiden 9:07
 
Det blir trekning av premier på hvert løp - og i tillegg blir det også kåring av beste tid i hhv kvinne - og herreklassen
 
IL Gular har sterke tradisjoner for løp i Nygårdsparken både på 70 og 80 tallet med Grethes Festspill-løp og løp inne i parken med kjente profiler. Da var fotballhelten "Kniksen" med, samt stjerner fra ski - og skøytemiljøet. 
 
Nå er vi igjen på plass i parken og bidrar til aktivitet og et idrettslig tilbud. Parken ble etablert allerede i 1885 og innehar monumenter og en botanisk hage - et flott område å skape aktivitet.