Challenge40 er sykling, løp, orientering, taktikk, problemløsning og samarbeid – et postløp for 2-mannslag i variert terreng ved Fetsund. Lørdag 20. september 2014 arrangeres Challenge40 for andre gang, i samarbeid med Fet Orienteringslag.

Etter suksessen i 2013, med bred deltakelse fra både aktiv bredde og elite, satser Peter B. Straumann og Fet Orienteringslag igjen på multisport i Fetsund. Nytt av året blir aktivitetspost med innlagt rulleskiskyting!
I området venter 40 poster med ulik poengverdi og noen tilbyr spesielle utfordringer. 4 timer står til rådighet for å ta så mange poster og poeng som mulig. Du kan sykle eller løpe, men alle har bruk for sykkel på store deler av løypa.

VinnerHerrer.jpg

Challenge40 er et arrangement for en aktiv bredde. Her stiller lag med både elite og mosjonister. Noen er med for å vinne, mens andre vinner ved å være med. Du må kunne bruke kart, og noen av utfordringene blir å velge poster med samlet høy poengverdi og ta dem i en gunstig rekkefølge.

ch2013_02.jpg

Challenge40 har innlagt noen kreative poster. På disse postene må du løse spesielle oppgaver, men ikke vanskeligere enn at alle kan klare det. Bare én på laget behøver å gjennomføre den kreative delen. Eksempler på kreative poster kan være: Klatring, padling, balansering, rulleski, svømming. Alt nødvendig utstyr vil finnes på postene og flere av de kreative postene er bemannet. Challenge40 gir bred premiering med samlet verdi på over 60.000,- kroner. Challenge40 er inspirert av multisportkonkurransen AIM Challenge som i Norge finner sted i Hemsedal. Challenge40 beviser at det også er spennende terreng og store utfordringer i det sentrale østlandsområdet.

ch2013_01.jpg

Mange lokale krefter bidrar til å skape gode rammer rundt arrangementet som i år ser ut til å samle over 220 deltakere fra fjern og nær. I tillegg til Fet Orienteringslag, stiller også skiskyttergruppa og andre frivillige. Fet kommune stiller seg bak arrangementet som i år igjen skal bli et høydepunkt for sporty mennesker på Romerike.

Challenge 40