Vestfold  fortsetter å utvide konkurransetilbudet til triatletene. I fjor hadde fylket hele åtte triatlontilbud,
med arrangementer både i Horten, Andebu, Sandefjord, Larvik og Hof.
 
I fjor hadde Tønsberg NM-sprint innlagt i Tønsberg By Triathlon og den klassiske Ringshaugdysten Triathlon.

Nå får Tønsberg en tredje triatlonkonkurranse når Challenge kommer til Tønsberg 27. august neste år. Da har Tønsberg BYTri nettopp blitt arrangert to uker før.
 

Her er pressemeldingen fra arrangørene:

Challenge har 44 langdistansekonkurranser i 21 land.. Nå kommer Challenge Family også til Norge!

27. august  2016 vil Challenge-deltakerne fra hele verden for første gang kunne krysse en norsk målstrek. Det skjer i Tønsberg, som de siste årene har markert seg med en rekke sprint-konkurranser i triatlon. Nå vil den idylliske byen også være vertskap for en langdistanse: 1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykling, 21 kilometer løping.

Arrangøren av Challenge Tønsberg er drevne triatlon-arrangører med erfaringer fra en rekke konkurranser, blant annet Challenge Danmark, BYTRI Tønsberg, Hove Tri og TriQuart.

Daglig leder i Challenge Danmark, Claus Vesterby, ser frem til konkurransen i Tønsberg neste sommer

- Kombinasjonen av erfaringene fra Challenge Danmark og det norske teamet er perfekt. Vi vet hva som skal til for å gjennomføre en god Challenge-konkurranse og det norske teamet har bred og lang erfaring med å etablere og drifte triatlonkonkurranser i Norge, forklarer  Claus Vesterby.

Tidenes første Challenge-konkurranse ble arrangert i Roth i Tyskland på begynnelsen av 1980-tallet. I dag har den samme konkurransen hvert år over 5.000 deltakere og mer enn 250.000 publikummere.

CEO i Challenge Family, Zibi Szlufcik, er overbevist om at kombinasjonen av internasjonal erfaring og regional kunnskap er viktig for at også Challenge Tønsberg skal bli en suksess:

- Etter flere svært vellykkede Challenge-konkurranser i Danmark, er vi nå glade for å meddele et nytt stykke idrettshistorie i Skandinavia. Med det danske og det norske teamet på plass i Tønsberg vil vi få nytt medlem i Challenge-familien, sier Szlufcik, som er tydelig på hvorfor Tønsberg er et godt valg:

- For Challenge-familien er idrettsutøveren det aller viktigste; med ikoniske konkurranser i praktfulle omgivelser. En fantastisk natur, fjorden, nærheten til Oslo, de historiske røttene og arven fra vikingene. Tønsberg er perfekt! Vi ser med glede frem til samarbeidet med lokalsamfunnet i Vestfold og den norske premieren vår 27. august 2016, sier en begeistret Szlufcik.

Verdens_Ende_640.jpgLøypa i Challenge Tønsberg vil starte og gå i mål på Rosanes. Det hele starter med 1,9 km svømming før det veksles over til sykling. Det blir storfin utsikt til skjærgården når syklistene to ganger skal innom Verdens Ende i løpet av 90km sykling. Også den avsluttende løpinga får to runder med løping både i byen og opp på det historiske Slottsfjellet.
 

Løpsleder i Challenge Tønsberg, Frank Pedersen, kjenner regionen og norsk triatlon bedre enn de fleste:

- Det har lenge vært et ønske om å utvide triatlon i Tønsberg-regionen og med Challenge Tønsberg blir drømmene virkelig. Måten vi har gjennomført BYTRI Tønsberg, midt i byen, har vært pionerarbeid, og vi ser fram til å vise triatleter fra hele verden hvor fantastisk det er å konkurrere her, sier Pedersen.

- Tønsberg har en fantastisk skjærgård og røtter helt tilbake til middelalderen. Det vil gi noen fantastiske opplevelser for triatleter fra hele verden.  

Slottsfjellet_640x427.jpgDet blir både historikk og flott utsikt når triatlene skal opp på Slottsfjellet.

Påmeldingen til tidenes første Challenge Tønsberg starter  13.november kl.16:00

Les mer på disse sidene:

Her kan du melde på f.o.m. fredag kl.16:00