Kristian Woldvik fra den lille bygda Torjulvågen i Tingvoll har gjort ferdig sin første sesong som aktiv løper. Han har trent for seg selv i flere år, men oppdaget i år at han kan konkurrere mot de beste.

Bosatt i Molde har han reist rundt på flere landeveisløp og vunnet løp i år. Lørdag hadde han fått hjelp av Magne Wullum, som han hadde som lærer på videregående skole, til å sjekke tiden underveis.

- Det går bra, kommenterte Woldvik idet han er i ferd med å løpe inn til mål og passerer Wullum.

Seier var i overkant av hva han hadde trodd på da han stilte til start mot tre tidligere vinnere.

Økende deltakelse

Over 300 løp eller gikk runden i Torvikbukt lørdag, 40 flere enn i fjor.

– Denne sesongen har gått over all forventning, sa Woldvik. Nå har jeg også fått hjelp til treningsprogram fra Magne, og vi skal nå se på neste sesong og hva jeg skal satse på, sier han.

Nytt stjerneskudd

Tross sykdom stilte Wullum opp for å klokke det nye stjerneskuddet inn til seier og den gode tiden 45,49.

Dette er rundt den tiden Terje Gautvik fra Molde vant på første gang han løp for 30 år siden. De to trener litt sammen, og det har vanket gode tips.

– Han har et meget godt steg og løper 1000-metere på rekke og rad under tre minutter og er lovende, skryter Gautvik.

Måtte gi seg

Fjorårsvinner Truls Torvik fra Torvikbukt måtte gi tapt halvveis, og også firedobbelt vinner Kristian Nedregaard fra Ålesund måtte gi opp kampen.

- Jeg løp ett minutt saktere i år enn da jeg vant i fjor, men er generelt minst like godt trent, sier Torvik.

Vinneren stilte med med stor respekt før han debuterte i løpet.

– Med så gode løpere på startstreken hadde jeg stor respekt og startet forsiktig. Løpet gikk bedre enn ventet i en flott løype, sier Kristian Woldvik.

Benedikte Lipelt fra MOI vant dameklassen, mens Torvikbukt vant lagkonkurransen.

- Dette er første gang jeg stiller her, og er mest vant med å være med på motbakkeløp, sier hun.

Nå planlegger arrangøren å gjøre enda mer ut av løpet til neste år, blant annet å flytte datoen lenger fram.

I konkurranseklassen var det omtrent like mange som i fjor, men datoen med høstferie gjør at en del er bortreist. Nå håper arrangøren på enda mer opptur til neste år.

Torvik-gutter[1].jpgBEST: Guttene fra Torvikbukt stilte opp til start og sørget for at hjemmelaget vant lagkonkurransen.

Torvik-damevinner[1].jpgVANT: Benedikte Lipelt fra MOI vant i sin første deltakelse opp bakkene i Torvikbukt.

Torvik-Are2.jpgFELTET: Her er midt i hovedfeltet med med aktive løpere.

Torvik-Fjærli[1].jpg40 ÅR: Arvid Fjærli fikk utmerkelse for 40 års deltakelse og hadde med barnebarna.

Torvik-hovedfeltet.jpgSTARTEN: Her starter Terje Gautvik i tet, men måtte slippe Kristian Woldvik forbi etter hvert.

Torvik-vinner[1].jpgHJELP: Magne Wullum hjelper Kristian Woldvik med treningsprogram og får tommelen opp her på vei inn til seieren.

Torvik-Norodd[1].jpgMANGE VINNERE: Idrettslaget Norodd vant hele fem klasseseire med mange damer som stilte opp til start.