Bislett Games 2002
Tekst og bilder ved Trond Olav Berg

Klikk på bildene for større utgaver

DNL hadde reservert den beste delen av Søndre Sving, ved startgropa på 100m, rett bak stavsprangstativet, og her var det trivelig å oppholde seg denne solfylte junikvelden.

Damenes 5000-m-felt. Szabo fikk hard kamp, men trakk til slutt det lengste strå i en knallhard spurt, som vanlig. Hun var 13 hundredeler foran Adere Berhane fra Etiopia. Tid: 14.46.86 (årsbeste i verden).

Gunhild Halle, som siden på kvelden mottok en ærespris fra DNL, er som alltid elegant, men var slett ikke fornøyd med kveldens løp. 15.30.92 ble tiden.

Et nærbilde av en av historiens beste kvinnelige langdistanseløpere.

Marion Jones konsentrerte seg både dypt og grundig. 100m på under 11 blank krever full fokus, og vel så det.

Her legger noen av verdens aller raskeste damer avgårde på sin 100-meter. Vinnertiden til Marion Jones ble 10.96, en meget sterk tid den direkte  motvinden tatt i betraktning.

Marius Bakken lå bra an i første del av løpet, med en rekke 63-runder og en tid rundt 13.10 i sikte, men etterhvert sakket han akterut i det ufattelig sterke feltet. Her kjemper han seg tappert inn til mål, tydelig hemmet av sin hælskade. Vinner ble Benjamin Limo fra Kenya (noen som har hørt om ham?) på den fabelaktige tiden 12.57.50

En gruppe fotrappe menn kaster seg over mållinjen. Sjelden har så mange sprintstjerner vært samlet samtidig på Bisletts røde dekke. Synd for tilskuerne at idrettopplevelsen er over på så kort tid! Dwain Chambers ble overraskende best. Tid: 10.05. Maurice Green var nøyaktig 1 hundredel bak.

Marius er meget veltalende, og forteller her mediene hvorfor det gikk som det gikk.
Grunnet skadeproblemene kom han i mål 49 sekunder langsommere enn hva han gjorde i den fantastiske 2001-sesongen. Hans 13.09 fra i fjor er nok en av tidenes norske idrettsprestasjoner.

Her har Gunhild og Marius mottatt hver sin gyldne sko, som bevis på at DNL har kåret dem til landets beste langdistanseløpere for året 2001. De var forøvrig meget populære blant unge autografjegere, og  skrev villig til alle som ville ha.

"Etterord":
Etter at stevnet var slutt gikk jeg sammen med min sønn (10), som er i "autografalderen", ut fra Bislett. Det kom en liten og lett kenyaner forbi, som gikk tilsynelatende anonymt omkring. Jeg ante ikke hvem han var, men tok frem min sønns autografbok, og spurte om å få autografen hans. Han var meget hyggelig, tok seg god tid, og skrev med nydelig håndskrift "Laban Rotich - 1 mile - Kenya". Det sa meg ikke så veldig mye mer, for så godt følger jeg ikke med i internasjonal friidrett. Jeg spurte ham hva han hadde i pers. Da tok han autografboka tilbake, og skrev: 3.46.00...

(Europarekorden er på 3.46.32, innehas av Steve Cram, og ble satt på Bislett i en legandarsik løp 27.7 1985. Tiden var den gang verdensrekord  Hvordan det går an å løpe på 3.43.13 (v.rek i dag) skjønner ikke jeg.)

 I kveldens stevne ble Laban nr. 2, etter El Guerrouj, på tiden 3.51.99.

Link til Bislett Games' hjemmeside               

Resultater