Kåre Osnes rapporterer fra Ølmedalen

Det ble nok en seier til Urige Buta da han 2.pinsedag vant Ølmedal Rundt for 2.gang. Vinnertiden i år i den knappe 7 km lange løypa ble 20,30 til tross for at han løp noe feil drøyt halvveis,.
Ifølge nr 2 i løpet Terje Aggvin så tapte Urige ca 15 sekunder på dette. På 3.plass fulgte Knut Erik Rame og om 4.plassen ble det t heftig spurtoppgjør mellom skistjernen Odd-Bjørn Hjelmeset og vinner av kvinneklassen Susanne Wigene.
Tiden til Susanne i den knapt 7 km lange og kuperte løypen ble nærmest sensasjonell sterk, 22,01.
Ny løyperekord og ca 70 sekunder raskere enn den tidligere rekorden til Bente Landøy, satt i 2000.En skal også ta i betraktning at løpsforholdene var langt fra ideelle, ganske kaldt og med en kraftig vind.
Sett i forhold til herreløperne er også tiden til Susanne svært imponerende, 1,31 min bak Buta er ikke mye på 7 km og 29 sekunder bak Knut Erik Rame vitner også om et kjempeløp. Og bak Susanne kom sterke herreløpere som Bjørnar Larsen, Jonny Skår, Børge Harestad, Gunnar Osmundsen og Thomas Mæland, alle på behørig avstand.

Og for de som ikke vet det, Hjelmeset kan langt mer enn bare å gå på ski, han har personlige rekorder som 50,01 på 400m, 1,52 på 800m, 8,23 på 3000m og 8,54 på 3000m hinder.
Noe som ikke akkurat forringer Susanne's prestasjon!For undertegnede som har sett Susanne mer enn de fleste gjennom årenes løp kan jeg bare si en ting, det kan virkelig bli noe å glede seg over utover i sesongen.

Løpet i Ølmedal var minst like sterkt som hennes 15,12 løp på 5000m i fjorårs sesongen, jeg sier ikke mer....