Joachim Brøndbo ble tettest fulgt av sin klubbkamerat i Mosvik, Petter Nordthug. Juniorverdensmesteren på ski måtte se seg slått med 55 sekunder og hadde sjøl 5 sekunder til gode til Rune Opem fra Stjørdal på tredjeplass. Videre fulgte mange av Mosviks spreke juniorløpere som tidligere i vår vant juniorklassen i Holmenkollstafetten. I klassen under 35 år løp faktisk hele seks av de ti beste for Mosvik IL. Flere av disse ble imidlertid slått av 51 år gamle Peder Arne Sylte som hadde dagens fjerde beste tid, bare 40 sekunder bak Petter Northug.

På halvmaraton imponerte Morten Skarstad med suveren seier og 1.09.20. Det er riktignok 45 sekunder seinere enn vinnertida hans i fjor, men avstanden bakover til Knut Venseth var på betryggende fire minutter.

Maratonløpet ble vunnet av Ole Forren på 3.18.58 og Nina Annette Hongseth på 3.22.30. Hongseth løp sin andre maraton på ei uke og sin 18. maraton totalt. Forrige helg løp hun Praha Marathon og ble nummer 22 på 3.26.54. Da var hun noe indisponert etter sykdom, men nå gikk det atskillig lettere.

- Jeg har aldri sprunget maraton i Namsosløpet tidligere. Men jeg synes det var kjempeartig. Ei fin løype, som var flat og jevn, fortalte 31-åringen til Namdalsavisa etter løpet. Der forteller hun også at en av sommerens store utfordringer blir å løpe St Olav Ultra - 160 km fordelt på to dager.

- Jeg har aldri prøvd det før, men tror det kan bli artig. Målet er å klare å gjennomføre. Men da skal jeg springe mye roligere enn jeg gjorde i Namsosløpet. Det blir bare å kosespringe, forteller hun videre.