Marius Bakken løp for å klare EM-kravet, og det gjorde han med nesten tre sekunders margin. Runar-løperen hadde ikke noen hare, men hadde selskap av 800 m-løperen Thomas Schibbye på den første 1000 meteren. Den ble passert på 2.50, og mens Schibbye måtte roe ned tempoet, fortsatte Bakken ufortrødent videre. I mål var det ti og et halvt minutt - og to løpere - mellom dem. KM-gullet gikk til Trygve Reitan mens arrangørklubbens Finn Erhard Johannessen tok sølvet og Thomas Schibbye bronsen.

"Det er moro med litt variasjon på slutten av sesongen, for å få en følelse for ulike distanser som 1500 og 10000 m i løpet av kort tid," skriver Marius Bakken på sin egen heimeside. Der forteller han også at 10000 meteren var sesongens siste konkurranse for hans del.