Det kan med andre ord bli et meget spennende oppgjør med godt håp om at alle medaljene går på tider under 3 timer. En skal heller ikke se bort fra at det kan dukke opp gode løpere som etteranmelder seg og vil ha et ord med i laget.

Sjølsagt hadde det vært moro også og sett våre to maratonløpere av internasjonalt format, Stine Larsen og Kirsten Melkevik Otterbu, på plass i et norsk mesterskap på distansen. Men siden maraton er en distanse som de beste bare løper to, høyst tre ganger i løpet av et år, er det lett å forstå at de aller beste prioriterer internasjonale mesterskap og muligheten til gode tider og plasseringer i større løp utenlands.

Blant de nest beste ser imidlertid deltakelsen ut til å bli brukbar - sjøl om vi savner navn som Inger Saanum og Siv Barstad Rougier som begge har løpt på 2.57 tidligere i år. Vinneren av årets Drammensmaraton, Camilla Grieg, er heller ikke å finne på listene, foreløpig. Heller ikke fjorårsvinneren av Oslo Maraton, Gry Wilhelmsen, som vant på sterke 2.51.53, er påmeldt, men det skyldes trolig at hun ennå ikke er fullt ut restitert etter skadeplager tidligere i år.

Den som først og fremst kan utfordre trioen nevnt innledningsvis er Britt Helgesen. Kvæfjord-kvinnen løp i sommer Hadsel Maraton på 3.05.40, og for to år siden ble hun norsk mester da maraton-NM gikk på Ski.

Bak disse fire er det heller glissent, men en løper som Dorte Foss kan være medaljekandidat dersom noen av de nevnte møter veggen eller ikke stiller til start.