Det er ikke så ofte Øystein Syversen blir slått av jevngamle konkurrenter, men denne gangen manglet han 18 sekunder på å bli best av karene over 50 år. Til nordmannens forsvar skal det sies at vinneren er født i 1954 mens Syversen så dagens lys i 1952. Øystein Syversen gjorde unna 15 kilomteren på 55.08. I samme klasse, menn 50-60 år, ble 57 år gamle Jack Waitz nummer 36 med 1.05.34 og 50 år gamle Erling Askeland nummer 47 med 1.06.54.

Ingemund Askeland brukte 1.54.10 på de tre milene mens Silas Sang fra Kenya vant på 1.37.39. Det tyder på at det ennå er en stund før Askeland er tilbake i toppform, men Haugesunds-løperen er iallfall i gang igjen etter flere skadeavbrudd. Nest beste norske herre i langløypa ble den bare 18 år gamle skiløperen Per Kristian Nygård fra
Vestre Spone IF. Han ble totalt nummer 118 på 2.04.24.
Steinar Lien ble totalt nummer 129 med tiden 2.05.05. Det holdt til 11. plass i klasse 40-44 og 126. plass i herreklassen. Ulla Brith Rånes ble nummer 10 i klasse 50-54 år med tida 2.55.00.

I kvinnenes 30 km finner vi ingen norske blant de 100 beste, men jenta på 18. plass, Josefin Gerdevåg studerer i Oslo, og løper trolig halvmaraton i den norske hovedstaden nå på søndag. I Lidingøloppet brukte hun 2.21.48 mens vinneren, Lena Gavelin, gjorde unna de 30 kuperte kilometerne på 1.58.39. Malin Ewerlöf Krepp som tidligere i sommer ble svensk mester på maraton, kom på andreplass med 2.00.50.

I gutter klasse 17 år hadde Norge to inne blant de 15 beste. I tillegg til Petter Skinstad deltok også Øivind Moen Fjeld, og han løp på 35.55 og ble nummer 15. Til sammenligning så brukte Susanne Wigene 33.27 da hun satte ny løyperekord og vant kvinnenes oppgjør.

Også i jentenes 17-årsklasse var det to norske som løp meget bra. Britt Ingunn Nydal ble nummer ni og Martine Nygård nummer 16 på henholdsvis 15.32 og 16.14. Løypa deres var 4 km, og vinnertida lå på 14.37. Nivået er både jevnt og høyt også i de yngre aldersklassene.