Simen+Rustad+fra+Gjerdrum+likte+seg+godt+i+motbakkene+hvor+han+slo+alle+flatl%F8perne+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Simen Rustad fra Gjerdrum likte seg godt i motbakkene hvor han slo alle flatløperne (foto: Olav Engen)
Simen vant spurtoppgjør
Det ble betydelig tettere i herreklassen enn blant jentene. De ni beste tidene ble oppnådd i "ungdomsfeltet" dvs løpere opp til 44 år. Raskest var Simen Rustad som løper for Gjerdrum O-lag. 60-70 meter før mål, i den bratteste bakken, gjorde Rune Nilsen et rykk, men Simen svarte og unggutten var dermed først over målstreken.

Undertegnede var på oppvarmingstur opp løypa med Simen, og fikk høre at strategien var klar - og den ble fulgt. Det betød rolig åpning litt bak de beste fram til starten på bakkene, og deretter fikk kondisjonen og kreftene avgjøre.

Fire vinnere på 6 sekunder
Bak Simen og Rune fulgte Bølergutta Keino Valstad og Hermann Bruun, og de var bare 4 og 6 sekunder fra totalseier, men alle disse fire første vant sin egen aldersklasse. Etter disse fire gikk det et halvt minutt før de neste løperne dukket opp.

Tre veteranpuljer
I den første veteranpulja klarte Kjell Martinsen,Skedsmo Kommune,(vant 45-49) å hive seg over mål ett sekund foran Steinar Skaar, Løpsklubben 1814 (som vant 50-54).

Rolf Meek, Minerva, var klart raskest i neste pulje og vant klasse 55-59 år, mens Kjell Jonhaugen, Nittedalsjoggen, var raskest i siste pulje da han vant 60-64 års-klassen.
10 Kjell Martinsen Skedsmo Kommune 9.27 45-49 år
Bilder fra Rælingsåsen: (Foto: Olav Engen)
Den+nye+og+tidligere+m%E5lsjefen%2C+Asbj%F8rn+Ringstad+og+Egil+Bredholt+klargj%F8r+klokkene+i+lett+sn%F8v%E6r...+men+det+ble+opphold+f%F8r+starten+gikk.
Den nye og tidligere målsjefen, Asbjørn Ringstad og Egil Bredholt klargjør klokkene i lett snøvær... men det ble opphold før starten gikk.
I+ensom+majestet+kommer+Ann+Kristin+Dyrkollbotten+oppover+i+Blystadlia...
I ensom majestet kommer Ann Kristin Dyrkollbotten oppover i Blystadlia...
Bj%F8rg+Moen+var+kanskje+damefeltets+mest+rutinerte+l%F8per%2C+og+etter+en+forsiktig+%E5pning+endte+hun+til+slutt+p%E5+en+klar+andreplass+totalt
Bjørg Moen var kanskje damefeltets mest rutinerte løper, og etter en forsiktig åpning endte hun til slutt på en klar andreplass totalt
Liv+Kooyman+Krogseth+l%F8per+for+Ahus+%28som+vi+i+fint+v%E6r+kunne+sett+fra+l%F8ypa%29.++I+motbakkel%F8pet+vant+hun+klasse+40-44+%E5r
Liv Kooyman Krogseth løper for Ahus (som vi i fint vær kunne sett fra løypa). I motbakkeløpet vant hun klasse 40-44 år
S%E5%E5%E5+blid+var+Ann+Kristin+Dyrkollbotten+p%E5+nedtur+fra+R%E6lings%E5sen+mens+andre+jenter+er+p%E5+vei+opp.
Sååå blid var Ann Kristin Dyrkollbotten på nedtur fra Rælingsåsen mens andre jenter er på vei opp.
Rune+Nilsen+ble+sl%E5tt+av+en+yngre+l%F8per%2C+men+surmulet+ikke+av+den+grunn.+Han+kjente+ikke+Simen+fra+f%F8r%2C+men+forsto+tidlig+at+det+var+en+o-l%F8per+eller+skil%F8per+han+kjempet+mot+%28Simen+er+egentlig+begge+deler%29
Rune Nilsen ble slått av en yngre løper, men surmulet ikke av den grunn. Han kjente ikke Simen fra før, men forsto tidlig at det var en o-løper eller skiløper han kjempet mot (Simen er egentlig begge deler)
K%E5re+Chr.Olsen+l%F8per+ogs%E5+orientering+for+Raumar+O-lag%2C+men+med+joggesko+l%F8per+han+for+Bertel+O+Steen.++K%E5re+valgte+piggfritt+denne+gangen.
Kåre Chr.Olsen løper også orientering for Raumar O-lag, men med joggesko løper han for Bertel O Steen. Kåre valgte piggfritt denne gangen.
Skedsmo+Kommunes+Kjell+Martinsen+var+f%F8rst+opp+bakkene+i+veteranpulje+for+45-54+%E5r...+og+ett+sekund+bak+kom
Skedsmo Kommunes Kjell Martinsen var først opp bakkene i veteranpulje for 45-54 år... og ett sekund bak kom
Steinar+Skaar%2C+L%F8psklubben+1814.++Maratonl%F8peren+l%F8p+sitt+f%F8rste+l%F8p+i+ny+aldersklasse%2C+menn+40-54+%E5r%2C+og+det+gjorde+han+med+%E5+vinne+klassen+med+solid+margin.
Steinar Skaar, Løpsklubben 1814. Maratonløperen løp sitt første løp i ny aldersklasse, menn 40-54 år, og det gjorde han med å vinne klassen med solid margin.
Knut+Engen+har+nylig+kastet+vekk+gips+og+krykker+etter+noen+brudd+i+en+ene+leggen...+og+klarte+seg+fint+med+8.plass+i+menn+45-49+%E5r.++M%E5tte+g%E5+noen+skritt+i+siste+kneika%2C+fortalte+Knut...+en+tapte+ingen+plasser+p%E5+det.
Knut Engen har nylig kastet vekk gips og krykker etter noen brudd i en ene leggen... og klarte seg fint med 8.plass i menn 45-49 år. Måtte gå noen skritt i siste kneika, fortalte Knut... en tapte ingen plasser på det.