Beste+Vidar-gutt%2C+%D8ystein+Sylta+blir+heia+fram+av+Jessica+Gunnarsson+og+de+andre+jentene+som+er+ferdig+med+sin+konkurranse.
Beste Vidar-gutt, Øystein Sylta blir heia fram av Jessica Gunnarsson og de andre jentene som er ferdig med sin konkurranse.
For jentene var det et hakk ned i forhold til i fjor mens gutta rykka et hakk opp i forhold til Gjesdals plassering i fjor. Herrelaget var nok noe svekka av at Jim Svenøy meldte skadeforfall siste uka før løpet. Jentene ble også en løper mindre på startstreken da Siri Størmer fikk feber kvelden i forvegen og fant det klokest ikke å løpe.

Konkurransen gikk i en strålende atmosfære i en heller krevende 2 km rundløype. Høydeforskjellen var ikke så stor, men det gikk opp eller ned nesten hele vegen, og det litt ujevne grasunderlaget og de skarpe svingene krevde også sitt. Tilskuerne var mange, og gleden stor da det spanske laget C. A. Adidas vant herreklassen for sjette gang. Lagets store stjerne, Zersenay Tadesse, kom først i mål i år som i fjor, og vinnertida ble 29.18.

I dameklassen ble det russisk seier, til Club Moskva, både individuelt og i lagkonkurransen. Maria Konovalova gikk hardt ut og gav aldri fra seg den klare ledelsen hun fikk på første runden.

I lagkonkurransen telte de tre beste fra hver klubb i kvinneklassen og de fire beste i herreklassen. Sparta-gutta imponerte stort med en fjerdeplass, mens de danske jentene ble knepent slått av Vidar - med en Vidar-jente, Alvilde Ossum, på laget.

73. Runar Gilberg, Vidar 35.03

Kvinner lagkonkurranse (sammenlagte plassiffer)

16 C.A. Celtic 155

Menn lagkonkurranse (sammenlagte plassiffer)

Les mer hos det europeiske friidrettsforbundet

Kondis.no kommer tilbake med flere bilder etter hvert.
Teten i kvinnefeltet etter 1 km
Maria Konovalova gikk hardt ut og hadde allerede etter en halvløpt runde fått ei solid luke til resten av feltet. Her er løperne på veg ned fra løypas høyeste punkt.
Nok en duell mellom Runa Bostad og Loise Mørch
Som i E-cupen i fjor og i nordisk mesterskap i terrengløp sist høst ble det en tøff duell mellom Spartas Loise Mørch og Vidars Runa Bostad. Også denne gangen var Mørch hakket kvassere mot slutten. I lagkonkurransen var imidlertid Vidar-jentene beste av de fire nordiske landa - Norge, Danmark, Sverige og Island - som deltok. Her prøver Vidar-trener Jim Holtquist og Vidars sportslige leder, Jasper Buitink, å oppmuntre Runa.
Fride Vullum på veg mot formen
Fride Vullum har fått trent bra i vinter og gjorde ett av sine bedre løp i E-cupen. Her forserer hun utvendig opp en av de mange slake motbakkene. Ramma rundt løpet var perfekt med sol, lite vind og masse tilskuere.
Tone Hjalmarsen spurter det hun kan i siste motbakke
20 år gamle Tone Hjalmarsen (151) debuterte både i Vidar-drakten og i E-cupen, og det ble ingen dårlig debut. Her har hun en liten luke til Spartas Alvide Ossum, men på de siste meterne kom spurtegenskapene til Ossum til sin rett, og hun var først i mål av de to. Helt i bunnen av bakken skimter vi Jessica Gunnarsson.
Svein Inge Buhaug - Vidars nest beste løper
Svein Inge Buhaug (71) har vært skadefri i flere måneder, og gjort et jevnt bra løp. Her ligger han enda foran Øystein Sylta, men sjøl om han måtte se Sylta dra ifra, klarte 36-åringen å stabilisere farten etter hvert. I mål ble det 35.plass, to og et halvt minutt bak vinneren. (Foto: James Holtquist)
Ørjan Lunde og Zersenay Tadesse side om side
Ørjan Lunde åpnet friskt, og etter en drøy kilometer lå han side om side med vinneren (1), Zersenay Tadesse, bronsevinneren på 10.000 m i OL i Athen. Etter hvert fikk Lunde fra Norge noe mer problem med å holde farten enn Tadesse fra Eritrea. (Foto: James Holtquist)
Martin Kjäll-Ohlsson stadig bedre, også som terrengløper
Sist høst tok Martin Kjäll-Ohlsson (bak) sølv i NM maraton. Nå viste han at han også er en sterk terrengløper. Mot slutten tok han kraftig innpå Ørjan Lunde, og i mål var det bare to plasser og fem sekunder i mellom dem. Kjäll-Ohlsson trener nå mot Rotterdam Marathon og har et håp om å kvalifisere seg til det svenske laget i EM. (Foto: (James Holtquist)
Glade Vidar-gutter en time før start
E-cup-deltakelse er givende både sportslig og sosialt. Her ser vi de fire Vidar-gutta som løp laget inn til en niendeplass. Fra venstre: Martin Kjäll-Ohlsson, Ørjan Lunde, Øystein Sylta og Svein Inge Buhaug.