F%F8r+vi+hadde+ventet+noen+l%F8pere+var+plutselig+Ingunn+Opsahl+der....s%E5+da+ble+det+et+hastig+bilde+bakfra.++Det+er+jo+ogs%E5+slik+konkurrentene+ser+henne...+f%F8r+hun+forsvinner+ut+av+syne+%21
Før vi hadde ventet noen løpere var plutselig Ingunn Opsahl der....så da ble det et hastig bilde bakfra. Det er jo også slik konkurrentene ser henne... før hun forsvinner ut av syne !
Litt lengre løype
Det var fortsatt store brøytekanter der løperne bruker å løpe inn på målområdet i dette løpet. Dermed ble løypa lagt i en ekstra sløyfe som gjorde den ca 300 meter lenger enn tidligere, det betyr 2.3 - 2.4 km for damene og 3.2 - 3.3 km for herrene

Fortsatt stor deltagelse
Totalt var det 617 deltagere (hvorav 255 damer) på det første løpet i RBIR-karusellen, en liten nedgang fra fjorårets 676, men like fullt mange løpere.

Rått parti i dameklassen
Når Minervajenta Ingunn Opsahl stiller til start er det rått parti i dameklassen, slik var det allerede da hun første gang dukket opp på karuselløpene for to år siden, ukjent - men fryktelig rask....

I mellomtiden har hun etablert seg i norgeseliten for juniorer og puster også de beste seniorene i ryggen. Fra i fjor høst har hun slitt med beinhinnebetennelse, og fortsatt er hun ikke helt bra. Dermed er konkurranseaktiviteten lavere enn den normalt ville vært, blant annet sto hun over sist helgs terreng-NM.

På Jessheim trodde hun det meste av løpet gikk i terreng, men der husket hun feil (30.mai går terrengløpet fra samme sted). Det ble derfor en blanding av veikanter og asfalt denne gangen, men likevel knusende overlegen seier.

Aasmund Bjørnstad Minerva 50-54 år 11.30
Ole+Johan+Garli+p%E5+vei+mot+gull+i+terreng-NM+i+fjor+h%F8st+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Hytjanstorp%29
Ole Johan Garli på vei mot gull i terreng-NM i fjor høst (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
50-åring klart raskest av alle herreløperne
Noen hundre meter unna dagens løpstrasè vant Ole Johan Garli gull i terreng-NM i fjor høst i klasse 45-49 år. Når han bestemte seg for å bli med på RBIR-karusellen igjen etter et opphold på mange år var det derfor ventet at han skulle parkere de andre løperne 50 år+

Han innfridde jo de forventningene, men løp også betydelig raskere enn løperne i de yngre klassene som løp i tidligere felt. På startstreken var han mest spent på Bjørn Lauglo vant 55-59 år), men Aasmund Bjørnstad i Ole Johan's klasse var den som kom nærmest i 50-59 årsfeltet - 54 sekunder etter Ole Johan.

På totallista var det to unggutter som kom på plassene bak Ole Johan Garli. Det var Fredrik Sjølie som vant klassen under 20 år og Varun Upadhyay som ble nummer to i samme klasse. Det manglet 16 og 24 sekunder på tiden til totalvinneren. De to gutta ser du på det store bildet øverst.