I nydelig vær for både løpere og tilskuere ble det 29.Lørenskogløpet arrangert fra Kjenn skole på Lørenskog i dag. Hanne Bolstad fra Vidar var raskest av damene med 40.03 i den ikke helt lettløpte trasèen, mens Tjalves Tormod Tjørnhom vant herreklassen med 33.46.

Resultatene fra årets løp finner du: HER

Lørenskogløpets samleside finner du: HER

BILDER FRA 10 KM: HER

BILDER FRA BARNELØP OG 5 KM: HER

Beste vinnertid dette årtusen
Tormod Tjørnhom fra Tjalve var i en klasse for seg på løpet i år, og tiden 33.46 er da også den klart beste tiden på 10 km i Lørenskogløpet i dette årtusen. Gjermund Sørstad som ble nummer 3 denne gangen brukte 34.21 i 2002, dagens fjerdemann Tommy Torgersen vant på 34.36 i 2003 og 36.04 i 2001, arrangørklubbens Jonas Nielsen brukte 35.01 i 2004 og i fjor vant Skedsmoløperen Frode Engelund på 34.24.

Bra nivå også bak herrevinneren
Også på plassene bak Tjørnhom ble det oppnådd mange fine tider - den noe tunge løypa tatt i betraktning. 7 løpere underskred 36 minutter... og det har antagelig ikke skjedd før i de årene løået har gått i dagens trasè. Helge Holthe fra Gjøvik underskred også vinnertiden fra i fjor da han ble nummer to i årets løp med 34.24, mens tredjemann Gjermund Sørstad, SK Vidar, kom 24 sekunder bak Holthe igjen.
Hanne+Bolstad+er+ferdig+med+den+harde+bakken+opp+mot+m%E5lomr%E5det...+og+har+bare+mannlige+konkurrenter+i+n%E6rheten+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Hanne Bolstad er ferdig med den harde bakken opp mot målområdet... og har bare mannlige konkurrenter i nærheten (foto: Olav Engen)
Tommy vant lokaloppgjøret
Fjerde og femte løper i mål var Romeriksløperne Tommy Torgersen og Kristian Monsen, et oppgjør Tommy avgjorde med 12 sekunders margin. Tommy viste litt svakere form enn tidligere i år, men så har han også en hard (!!) HV-uke bak seg. Kristian er tilbake etter skade og var fornøyd med løpet. Når vurderer han å løpe NM-terrengløp i Halden neste helg som oppkjøring til NM Duathlon helgen etter.

Hanne gjentok 2004-seieren
Fjellhamarjenta Hanne Bolstad (løper for SK Vidar) var raskeste jente i år som i 2004. Hun løp 17 sekunder raskere denne gangen med tiden 40.03. Overraskende andreplass blant damene gikk til vinner i klasse 40-44 år, Nina Wavik Ytterdal. Så overraskende at vi i første utlegging av nyheten feilaktig annonserte Ullensaker/Kisa-løper Marianne Opsahl på andre plass. Nina perset i den tunge løypa med 42.59, mens Marianne på plassen bak fikk 43.03.

Sterkt av Kjell Anders Kraakmo
På veteransiden ble vi denne gangen mest imponert av Kjell Anders Kraakmo som vant menn 60-64 på den fine tiden 40.36. Med det var han bare 15 sekunder etter Svein Arne Søvberg som vant 55-års klassen.
Deltagere+i+Joggeklassen+i+starten+av+sin+5+km.+Her+representert+ved+286+Svein+Bekkevold%2C+341+Ragnar+Rognhaug%2C+285+Freddy+Hansen+og+339+Arild+Haga.+%28Foto%3A+Olav+Engen%29
Deltagere i Joggeklassen i starten av sin 5 km. Her representert ved 286 Svein Bekkevold, 341 Ragnar Rognhaug, 285 Freddy Hansen og 339 Arild Haga. (Foto: Olav Engen)
Hvorfor ikke flere deltagere
Akkurat som i fjor var det strålende vær som omfavnet Lørenskogløpet da løpet ble arrangert for 29.gang. Start- og målområdet ved kjenn skole er flott og herlig bilfritt til formålet.

Det er merkelig at ikke dette flotte løpet trekker flere deltagere. Ser vi på deltagelsen fra 2000 til 2006 (241, 263, 323, 225, 204, 238, 218) viser den et ganske stabilt nivå på noe over 200 deltagere - med unntak av 2002 da det var nesten en halv gang flere deltagere. Variasjonene skyldes i første rekke Barneløpet og Jogge-/gåklassene på 5 km.

På 10 km konkurranseklasser er deltagelsen ganske uendret de seneste årene, og det er jo her vi i kondis.no har vårt nedslagsfelt og kan gjøre et bidrag med blant annet omtale, annonsering og terminliste.

Når det gjelder Barneløpet og Jogge-/gåklassene er det nok først og fremst det lokale engasjementet som er avgjørende, og det er ikke tvil om at Lørenskog FIL kan ha mye å hente her. det er langt fram til tidligere tiders 1700-1800 deltagere, men i jubileumsåret for iserLørenskogløpet 2007 håper vi at de får med seg næringsliv, lokalaviser og andre til å engasjere lokalbefolkningen til å delta.

Etter at Norgesløpet ble lagt ned for en del år siden er jo Lørenskogløpet det eneste årlige mosjonsløpet på Nedre Romerike hvis vi ser bort fra de ulike løpskarusellene
Barn+som+l%F8per+er+glade+barn+-+ogs%E5+i+L%F8renskogl%F8pet+%28Foto%3A+Olav+Engen%29
Barn som løper er glade barn - også i Lørenskogløpet (Foto: Olav Engen)
Nina+Wavik+Ytterdal+fra+Oslo+var+nest+raskeste+damel%F8per+p%E5+10+km+i+L%F8renskogl%F8pet+%28ikke+Marianne+Opsahl+slik+vi+kom+i+skade+for+%E5+skrive+ved+f%F8rste+gangs+utlegging+av+denne+nyheten%29.+Her+ser+vi+Nina+i+L%F8plabbet-tr%F8ye+i+det+hun+er+i+ferd+med+%E5+passere+Ingrid+Aanerud+Sollie+som+l%F8p+5+km+i+yngste+jenteklasse+p%E5+28.45.++%0D%0ANina+brukte+42.59+%28ny+pers%29+p%E5+sine+10+km%2C+og+helt+i+venstre+kant+kan+vi+skimte+Marianne+Opsahl+som+kom+4+sekunder+etter+Nina+i+m%E5l+%28Foto%3A+Olav+Engen%29
Nina Wavik Ytterdal fra Oslo var nest raskeste dameløper på 10 km i Lørenskogløpet (ikke Marianne Opsahl slik vi kom i skade for å skrive ved første gangs utlegging av denne nyheten). Her ser vi Nina i Løplabbet-trøye i det hun er i ferd med å passere Ingrid Aanerud Sollie som løp 5 km i yngste jenteklasse på 28.45. Nina brukte 42.59 (ny pers) på sine 10 km, og helt i venstre kant kan vi skimte Marianne Opsahl som kom 4 sekunder etter Nina i mål (Foto: Olav Engen)