Startskuddet+p%E5+Fredrikstad+Maraton+fant+sted+i+flotte+h%F8stfarger+i+Fredrikstadmarka.+%28Alle+foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Startskuddet på Fredrikstad Maraton fant sted i flotte høstfarger i Fredrikstadmarka. (Alle foto: Bjørn Johannessen)
78 løpere stilte til start i årets utgave av Fredrikstad Maraton. 70 menn og 8 kvinner. Hovedstarten gikk klokka 11 lørdag formiddag, men for de som ønsket å bruke litt lengre tid var det også mulig å starte klokka 10.

Løypa i Fredrikstad Maraton består av tre runder av 14 km. Runden starter med 8,5 km på asfalt, mens de siste 5,5 km går på grusveier og noe skogsveier. Løypa er lett kupert. Lørdagens forhold var gode; rundt ti grader og oppholdsvær. Det var lett medvind på første del av runden, mens løperne ble skjermet av skogen mot en potensiell motvind på siste del av runden.
Lykkelig vinner
Vinner+Jan+Billy+Aas+liker+%E5+lage+litt+liv+i+l%F8ypa%2C+og+kunne+denne+gangen+l%F8pe+de+siste+hundre+meterne+inn+mot+m%E5l+med+et+skilt+som+en+av+hans+kamerater+og+supportere+hadde+laget.+Det+var+ingen+tvil+om+at+Jan+Billy+Aas+var+en+forn%F8yd+vinner.+
Vinner Jan Billy Aas liker å lage litt liv i løypa, og kunne denne gangen løpe de siste hundre meterne inn mot mål med et skilt som en av hans kamerater og supportere hadde laget. Det var ingen tvil om at Jan Billy Aas var en fornøyd vinner.
Årets vinner av Fredrikstad Maraton ble Jan Billy Aas som løper for Oppegård. Han åpnet (som vanlig) hardt, og la seg i tet helt fra start. Etter første runde ledet Jan Billy med fire minutter på resten av feltet. Dermed hadde han opparbeidet seg så stor ledelse at selv om han fikk det tungt utover på de to neste rundene klarte han å holde unna for konkurrentene. Han kunne dermed krysse mållinjen som førstemann.

Nærmest vinneren kom Odd Gunnar Tveit, Birkenes som var ett minutt bak Aas. Det var spesielt sisterunden Tveit tok innpå vinner.
- Jeg fikk tilbakemeldinger på drikkestasjonene på sisterunden at jeg tok innpå lederen, fortalte Tveit. Han øynet håpet om å hente inn Aas, men det gikk ikke helt denne gangen.

- Det var tungt på sisterunden, og jeg var redd for å bli tatt igjen, fortalte Jan Billy Aas.
- På siste runde lot jeg være å stoppe på drikkestasjonene i frykt for å miste seieren, forklarte mannen som løp alene i tet fra start til mål.

Jan Billy Aas kom i mål på 3.04.05. Odd Gunnar Tveit hadde 3.05.07. Og dermed var det heller ingen som var i nærheten av å true løyperekorden som o-løper Mats Haldin satte i fjor på 2.36.53.
Hjemmefavoritt i kvinneklassen
Grid+Skogen+er+opprinnelig+fra+Halden%2C+men+l%F8per+for+Fredrikstad+IF%2C+og+l%F8rdag+var+hun+beste+kvinne+i+Fredrikstad+Maraton.++
Grid Skogen er opprinnelig fra Halden, men løper for Fredrikstad IF, og lørdag var hun beste kvinne i Fredrikstad Maraton.
Ikke uventet var det Grid Skogen fra arrangørklubben Fredrikstad IF som var beste kvinne i årets utgave av Fredrikstad Maraton. Hun løp i mål på 3.53.29.