Kirsten M Otterbu vant kvinner senior
Kirsten M Otterbu satte for 6 dager siden personlig rekord på maraton i Frankfurt. I dag, 6 dager seinere, ble hun nordisk mester i terrengløp. Hun vant 16 sekunder foran svenske Lisa Blommé. På en sterk 8. plass kom 46 år gamle Jorunn Rekkedal, mens Kjersti Danielsen ble nr. 13. Kirstens vinnertid var 15.54 i den 4630 m lange løypa.
Kirsten+Otterbu+ble+dagens+tredje+norske+mester+i+S%F6dert%E4lje
Kirsten Otterbu ble dagens tredje norske mester i Södertälje
Kirsten Otterbu har også før vist at hun kan restituere seg raskt etter et maratonløp, men denne gangen hadde hun mindre enn en uke på seg. Men med sin gode høstform var det ingen problemer for Kirsten å vinne dagens løp, selv om konkurransen var god. Blant annet stilte svenskene store forhåpninger til Ida Nilsson, som har har hatt nordisk rekord på 3000 m hinder og har gode plasseringer i internasjonale terrengmesterskap.

Jorunn Rekkedal var egentlig ikke tatt ut til mesterskapet, men "Årets veteranløper" i fjor har vist storform denne høsten. Siden Norge ikke hadde tatt ut "full kvote" i klasse damer senior til mesterskapet, spurte klubben hennes, Ås IL, om hun kunne delta i mesterskapet på klubbens regning. På Kondis-kontoret mente vi at hun burde vært tatt ut allerede i første uttaket siden hun løp sterkt i uttaksløpet for nordisk mesterskap, Furumomila. Nå fikk veteranen bevisst at hun kan kan kjempe med opptil 26 år yngre konkurrenter.

Jorunn selv var ikke helt fornøyd med innsatsen i dag, men når vi ser at hun bare var 9 sekunder unna fjerdeplassen, så forstår vi at ambisjonene hennes var store. Vi hadde på forhånd tippet at hun i et heldig øyeblikk kunne klare en sjetteplass, og med bare tre sekunder fram til den plasseringen, så har Jorunn gjort det vi kunne vente av en "gammel" dame.