Over hundre deltakere på startstreken
I følge startlisten vil det stå 110 løpere på startstreken lørdag formiddag.
Mange gode løpere på startstreken på 24 timers.
Det er tydelig at Bislett 12&24 timers har slått an blant norske ultraløpere. Blant de påmeldte finner vi en rekke nye og helt ukjente navn - i alle fall når det gjelder ultra.Kan noen av debutantene komme med overraskelser?
Tar vi utgangspunkt i personlige rekorder, må Per Gunnar Alfheim regnes med blant de fremste favorittene på 24 timers. Men han kan få sterk konkurranse av to-tre andre. Om Eiolf Eivindsen har fått trent optimalt etter sin prestasjon i Spartathlon, er også han i favorittsjiktet. Henrik Olsson løp 221 km i Trollhättan i sommer, og kan godt sørge for at det blir svensk seier i år som i fjor. Danske Brian Larsen er en klar outsider. Fjorårets store overraskelse, Jon Harald Berge, har ikke løpt ultra i år, så hva han kan prestere tør vi ikke si noe om. Svenske Mattias Bramstång er også et usikkerhetsmoment. Også han fullførte årets Spartathlon, i tillegg til at han vant Stige 100 km.
På damesiden er det tre løpere som skiller seg klart ut: Sharon Broadwell har så langt i år vist virkelig løpsstyrke. Hun ble beste nordiske dame under VM på 100 km i høst og gjennomførte det knallharde Lake Tahoe 100 miles i USA i sommer. I fjor debuterte hun på 24 timers med over 200 km. Hun må imidlertid regne med hard konkurranse av et par av de danske jentene. Mette Pilgaard har gjort over 200 km (2004), og Anne Marie Rossen satte pers med 185 km under de utrolig vanskelige forholdene som hersket i årets VM på 24 timers. Tina Kristiansen fra Danmark står også på startlisten.Hun løp i Helsinki forrige helg, og selv om hun stod av tidlig, spørs det om hun er skikkelig restituert.

Kan Barbro Nilsson forsvare sin seier på 12 timers fra i fjor?
Svenske Barbro Nilsson er det eneste av fjorårets vinnere som stiller opp igjen i år, og hun er klar favoritt. Cecilia Petersson har gjort 9.28 på 100 km (1999) og kan bli en spennende utfordrer.
På herresiden stiller fjorårets annenmann, greske Dimitris Koulakiotis, opp igjen, og vil nok gjerne være med i tetstriden også denne gangen. Men vår egen Gjermund Sørstad må nok finne seg i å være klar favoritt, i alle fall om han har restituert seg etter helgens maraton i Milano, hvor han satte ny pers.
Det er imidlertid mange sterke løpere i begge feltene, og vi skal ikke se bort i fra at en eller flere av dem kan blande seg i kampen om førsteplassene.

Listen som inkluderer alle årets "matadorer" finner du her. Dersom du skulle ønske å gjenoppfriske hukommelsen med alle "saftige" detaljer fra fjorårets løp finner du disse her.
%3Cb%3EForgrunnsfigurer%3A%3C%2Fb%3E++Helge+Hafs%E5s+hadde+nesten+160+km+halvveis+i+fjor.+At+han+etter+hvert+fikk+det+tungt+og+avsluttet+etter+ca.+21+timer%2C+h%F8rer+ogs%E5+med+til+historien.+Dessverre+er+Helge+skadet+og+kan+ikke+stille+p%E5+12-timers%2C+som+han+i+%E5r+var+p%E5meldt+p%E5.+Reima+Hartikainen+l%F8p+sist+helg+over+240+km+i+Helsinki+24-timers.+Denne+helgen+blir+han+%E5+finne+i+st%F8tteapparatet.
Forgrunnsfigurer: Helge Hafsås hadde nesten 160 km halvveis i fjor. At han etter hvert fikk det tungt og avsluttet etter ca. 21 timer, hører også med til historien. Dessverre er Helge skadet og kan ikke stille på 12-timers, som han i år var påmeldt på. Reima Hartikainen løp sist helg over 240 km i Helsinki 24-timers. Denne helgen blir han å finne i støtteapparatet.