Sondre+Nordstad+Moen+stod+fram+som+Europas+sjette+beste+terrengl%F8per+under+20+%E5r.+%28Foto%3A+Kristin+Roset%29
Sondre Nordstad Moen stod fram som Europas sjette beste terrengløper under 20 år. (Foto: Kristin Roset)
Sondre Nordstad Moen overgikk både egne og andres forventninger i møte med opptil tre år eldre konkurrenter. 16-åringen fra Trondheim var bare sju sekunder fra bronsemedaljen i den 6,7 km lange løypa. Han avanserte underveis og var nummer 29. etter 700 m, nummer 23 etter 2,2 km, nummer 14 etter 3,7 km og nummer 9 etter 5,2 km.

Lars Erik Malde løp også over all forventning og tok en 28. plass mens Sindre Buraas kom på 53. plass, Lars Nesbø Bakke på 68. og Tom Erling Kårbø på 69. plass.

Kristine Eikrem Engeset var 22 sekunder bak britiske Stephanie Twell som vant for andre gang på rad. Fem av de som slo Kristine var fra Storbritannia.

I seniorklassen løp Kirsten Melkevik Otterbu offensivt og ble nummer 24, drøye minuttet bak spanske Marta Dominguez som vant.

Vår representant i seniorklassen for menn, Øystein Sylta, står oppført med DNF. Der imponerte svenskene voldsomt med Mohamed Mustafa på andreplass og Erik Sjøqvist på fjerde. Sergey Lebid fra Ukraina vant klart og tok sitt sjuende EM-gull i terrengløp.

Reportasjer hos det Europeiske Friidrettsforbundet

Reportasjer hos IAAF
Allsidge og offensive Kirsten Melkevik Otterbu
Kirsten Melkevik Otterbu behersker det meste og beit godt ifra seg i møte med Europas beste terrengløpere. 24. plass ble det på Bergens-kvinnen. (Foto: Kristin Roset)
Lars Erik Malde - nest best av de norske juniorgutta
Det ble en fin 28. plass - av 89 startende - på 17-åringen fra Stavanger. (Foto: Kristin Roset)
Et ungt og fremadstormende norsk lag
Vi ser fra venstre: Sindre Buraas, Lars Erik Malde, Sondre Nordstad Moen, Tom Erling Kårbø og Lars Nesbø Bakke. (Foto: Kristin Roset)