Vant gjorde Günter Weidlinger som er tilbake etter kollisjonen med et hinder under herrenes kvalifisering på 3000 m hinder i VM i Osaka.

Bjørnar Ustad Kristensen, Sandnes IL, ble beste nordiske løper i Nyttårsløpet (Silvesterlauf in Peuerbach i Østerrike) 31. desember. Med tiden 19.13 ble han nr 7 i det 26 mann sterke internasjonale feltet. Tiden hans er den beste av en nordisk løper noensinne. Ustad Kristensen løp meget sterkt og hadde flere topp bane- og maratonløpere bak seg på resultatlisten. På den nest siste runden lå han an til en tredje plass, men måtte dessverre gi seg litt på slutten. I den lett kuperte rundløypa som ble løpt 7 ganger, passerte Ustad Kristensen 5.000 m på meget sterke 14.05.

Günther Weidlinger fra Østerrike vant på hjemmebane.

2. januar drar Ustad Kristensen på et nytt treukers høydeopphold i Sør-Afrika.