Vinneren+Maria+Konovalova+stakk+rett+i+tet+og+vant+klart%2C+som+hun+gjorde+det+i+samme+konkurranse+for+to+%E5r+siden.+%28Foto%3A+Runar+Gilberg%29
Vinneren Maria Konovalova stakk rett i tet og vant klart, som hun gjorde det i samme konkurranse for to år siden. (Foto: Runar Gilberg)
Mange av Europas beste løpere var på plass i E-cupen. Konolova som vant, ble nummer fire i EM terrengløp i desember, og i fjor løp hun 5000 m på 15.02. Persen hennes på 3000 m er så sterk som 8.30. Jelena Prokopchuka, som har vunnet New York Marathon to ganger og har 30.38 på 10.000 m, måtte nøye seg med en 11. plass - 21 sekunder foran Kvarberg.

- Jeg er godt fornøyd med løpet mitt, sjøl om jeg for tida er uvant med både terrengløp og det å presse meg i konkurranser. Men jeg følte jeg kom inn i en god rytme og kunne avansere i feltet, fortalte Kvarberg etter løpet.

Med tanke på et godt lagresultat var det for langt ned til de andre Vidar-jentene. Runa Bostad ble nest best, men 47. plass var noe svakere enn vanlig Bostad-standard.

KIF-gutta fikk også en tøff E-cup-debut, men trener Finn Kollstad fant flere ting å glede seg over.

- For oss er det en stor inspirasjon bare å være med, og jeg syntes alle kjempet godt hele vegen. André Hammerø Løseth, som har diabetes, slet med blodsukkerreguleringen, og kunne nok uten trøbbelet løpt noe fortere. Tormod Tjørnhom viser stigende form, og o-løper Andreas Høye løp offensivt og godt hele vegen. Se ikke bort fra at vi får se han løpe fort også uten kart og kompass i framtida, smilte trener Kollstad som i likhet med flesteparten av både KIF- og Vidar-løperne ble igjen noen dager i Albufeira for å trene.

10. SK Vidar, Norge 153

Totalt 13 lag med minst 4 fullførende løpere.

15. Kristiansand IF, Norge 215

Totalt 18 lag hadde minst 4 fullførende løpere.

Reportasje hos European Athletics
Fire Vidar-jenter nokså samlet etter halvannen km
Fride Vullum (37) fikk pusteproblemer og gav seg etter knappe 2 km. Her fører hun an foran Alvilde Ossum (36), Christina Bus Holth (33) og Kjersti Karoline Danielsen som skimtes aller bakerst. (Foto: Runar Gilberg)
Kjersti Karoline Danielsen har avansert
Etter 2,5 km har Kjersti Karoline overtatt som tredje beste Vidar-jente. Alvilde og Christina henger fremdeles godt med, men Alvilde merket etter hvert at 6 km terreng er noe annet enn 800 m baneløp, som er hennes spesiale. (Foto: Runar Gilberg)
Ragnhild Kvarberg har funnet rytmen
Løypene var varierte med gras- og grusunderlag, og hver 2 km-runde inneholdt tre-fire bakker. Ragnhild Kvarberg likte at underlaget stort sett var nokså fast. (Foto: Runar Gilberg)
Vidar-laget
Fra venstre: Kjersti Karoline Danielsen, Runa Bostad, Alvilde Ossum, Christina Bus Holth, Fride Vullum og Ragnhild Kvarberg. (Foto: Runar Gilberg)
Sterk løping av Emil Wingstedt
Beste norske mannlige løper var en svenske. Riktignok bor han i Halden, men Emil Wingstedt løper for Hälle når han ikke orienterer for Halden Skiklubb. Da Mustafa Mohamed måtte gi seg etter oppvarminga på grunn av en akillesskade, tok Wingstedt ansvar og tok en fin 24. plass, bare 1.41 bak den kenyanske vinneren. (Foto: Runar Gilberg)
Intern nordisk kamp
André Hammerø Løseth (312) fra Kristiansand og Norge hadde underveis selskap av Hälle-løper Mattias Karlsson (339) og Spartas Jacob Hannibal. Mattias Karlsson er - i likhet med Martin Kjäll-Ohlsson og Emil Wingstedt - ikke mer svensk enn at han bor i Norge. Også Karlsson er o-løper, og i o-sammenheng konkkurrerer han for Halden SK. (Foto: Runar Gilberg)
Martin Kjäll-Ohlsson med to KIF-ere på slep
Da Vidars herrelag ikke klart å kvalifisere seg for E-cupen stilte Martin Kjäll-Ohlsson (340) for sin svenske klubb Hälle i stedet. Her prøver han å bli kvitt Andreas Høye (311) og Tormod Tjørnhom, men i mål måtte han se begge foran seg. (Foto: Runar Gilberg)
KIF-laget
Et optimistisk KIF-lag før start. Fra venstre: Tormod Tjørnhom, Andreas Høye, Helge Dolsvåg, Ole Kristian Heggheim og André Hammerø Løseth. (Foto: Runar Gilberg)