Peter Tubaas vant Sicilia 100-kilometer i går
Peter Tubaas har brukt helga til å vinne sitt første ultraløp. Det gjorde han ved å vinne Sicilia 100 kilometer på 8.19,37. Peter vant med ca. 12 minutters margin på nummer to. Vi gratulerer Peter med både seieren, en god tid og ny pers.
Peter Tubaas (bildet t.v.) vant løpet foran Stefano Signorelli som fikk tiden 8.32.37 (t.h.). Tidligere europa- og verdensmester på distansen, Monica Cassiraghi, vant kvinneklassen med tiden 8.43.55.

Sicilia 100 km går fra Trapani til Palermo, langs nordkysten av Sicilia. Både start og mål ligger på havnivå, men løypa som gikk langs asfaltveier var svært variert og var på det meste oppe i 250 meters høyde. På startstreken stod ca 60 løpere og 50 av dem kom i mål i landsbyen Sferrecavallo, hvor det ble holdt fest hele kvelden for løperne og lokalbefolkningen.

- Jeg er kjempefornøyd med å vinne og samtidig sette ny personlig rekord på 100 km med 34 minutter. Det var et strålende løp i flott vårvær og nydelig italiensk landskap, som kan anbefales for alle løpere som ser på opplevelsen som like viktig som konkurransen.

Løpet startet kl 08.00 om morgenen og temperaturen var 16-20 grader i skyggen. Det var for det meste sol hele dagen. Men forholdene var gode og luften frisk etter regnværet uken i forveien. Dette er Peters første seier i et ultraløp. Han har nå to seirer totalt. Den første kom på Hitra maraton for tre år siden. Han vinner altså kun når han løper på øyer!

Bildet viser en glad arrangør og Slemmestads blideste ultraløper.

Her løper Peter (foreløpig?) uanstrengt på vei mot ny 100-kilometer pers og norsk seier.

Dette var fjerde året som løpet ble arrangert. For mer informasjon anbefales det å sjekke ut løpets hjemmeside.