%3Cb%3ERekorddeltakelse%3A%3C%2Fb%3E+Over+1700+stilte+til+start+i+det+f%F8rste+l%F8pet+i+%E5rets+Etape+Bornholm.+Svein+Inge+Buhaug+%28404%29%2C+Henrik+Them+Andersen+%28830%29+og+Obed+Kipkurui+%281078%29+ble+henholdsvis+nr.+4%2C+2+og+1+p%E5+mandagens+l%F8p.
Rekorddeltakelse: Over 1700 stilte til start i det første løpet i årets Etape Bornholm. Svein Inge Buhaug (404), Henrik Them Andersen (830) og Obed Kipkurui (1078) ble henholdsvis nr. 4, 2 og 1 på mandagens løp.

Mandag var Monuika klar til start på Bornholm etter en flytur via Oslo og København. Hun løp på gode 35.40 og ligger på tredeplass. Holder hun denne plasseringen etter fem løp, så vinner hun kr 10.000 i pengepremie. Og hun leder juniorklassen (junior 22) med 4 minutters margin.

Deltakerne er det delt inn i 5 aldersklasser for kvinner og menn, og norske løpere leder tre av dem. Roger Gjøvåg leder klasse 50-59 år, mens Svein Arne Sølvberg leder klasse pluss 60 år. I tillegg står Helle Brekke som suveren leder av klasse kvinner over 60 år, men den gode Knarvikmil-generalen på 67 år må nok nøye seg med en 4. plass i tilsvarende klasse for menn når navnet hans blir rettet til Helge.

Totalt fullførte 891 menn og 521 kvinner det første løpet pluss 315 barn (til og med 14 år)

De voksne løper 5 løp på tilsammen en maraton (42.195 m) på 5 dager. Barna løper 3 løp på tilsammen ¼ maraton (10.549 m) i løpet av tre dager

De beste norske plasseringene:

10 km kontrollmålt løype i Hasle:
Kvinner:
 1. Isabellah Andersson, Kenya/Sverige     33.50
 3. Monika Kørra, Ren-Eng                  35.40 (jr)
14. Marit Brennhovd, SK Vidar              39.05 (40-49 år)
23. Tove Gundersen Olsen, Idd              40.47 (40-49 år)
41. Line Heimdal, Bardu                    42.50 (40-49 år)
42. Kristine K. Torgersen, Vind            42.57 (jr-19 år)

41. Øystein Wergeland, Mandal              35.13
45. Jørn Schrøder, SK Vidar                35.41 (40-49 år)
52. Roger Gjøvaag, Synergi Helse           36.15 (50-59 åt)
59. Bjørn Heimdal, Dølaski                 36.29 (40-49 år)
62. Steinar Lien, Oppegård                 36.34 (40-49 år)
64. Svein Arne Sølvberg, Oppegård          36.46 (60 år +)
65. Are Martin Stenberg, Kjelsås           36.50 (jr-19 år)
72. Knut Grove, Varegg                     37.17 (40-49 år)
76. Frode Monsen, Oppegård                 37.27 (40-49 år)
100.Are Aarebrot                           38.27 (40-49 år)
121.Jørgen Eljervik, Klypetussen           39.08 (50-59 år)
146.Steinar Wergeland, Mandal og Halse     39.41 (50-59 år)

Monika Kørra med sju løp på sju dager
  %3Cb%3E7+l%F8p+p%E5+7+dager%3A%3C%2Fb%3E+Med+l%F8p+b%E5de+l%F8rdag+og+s%F8ndag+i+NM+i+Trondheim+vil+det+bli+det+l%F8p+hver+eneste+dag+i+en+hel+uke+for+Monika+K%F8rra+med+totalt+50+kilometers+l%F8ping+i+konkurransefart.+19-%E5ringen%2C+som+setter+kursen+for+studier+i+USA+til+h%F8sten%2C+er+ikke+mye+redd+for+%E5+konkurrere.
7 løp på 7 dager: Med løp både lørdag og søndag i NM i Trondheim vil det bli det løp hver eneste dag i en hel uke for Monika Kørra med totalt 50 kilometers løping i konkurransefart. 19-åringen, som setter kursen for studier i USA til høsten, er ikke mye redd for å konkurrere.

God start for Svein Inge Buhaug
  %3Cb%3EForn%F8yd%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Inge+Buhaug+var+godt+forn%F8yd+b%E5de+med+tiden+og+plasseringen+i+det+f%F8rste+l%F8pet.+Han+ligger+an+til+en+pengepremie+p%E5+kr+7000+om+han+holder+stillingen+p%E5+de+fire+siste+l%F8pene.
Fornøyd: Svein Inge Buhaug var godt fornøyd både med tiden og plasseringen i det første løpet. Han ligger an til en pengepremie på kr 7000 om han holder stillingen på de fire siste løpene.

Marit Brennhovd nr. 2 i klasse 40-44 år
  %3Cb%3EP%E5+annenplass%3A%3C%2Fb%3E+Marit+Brennhovd+ligger+p%E5+annenplass+i+klasse+40-44+%E5r+bare+sekunder+bak+ei+dansk+jente.+Marit+var+ogs%E5+str%E5lende+forn%F8yd+med+39.05+etter+lang+tids+frav%E6r+fra+l%F8ping.Hun+l%F8p+en+etappe+p%E5+Vidars+vinnerlag+i+Holmenkollstafetten+selv+om+hun+var+syk.+Utover+det+er+det+hennes+f%F8rste+konkurranse+p%E5+over+et+%E5r.
På annenplass: Marit Brennhovd ligger på annenplass i klasse 40-44 år bare sekunder bak ei dansk jente. Marit var også strålende fornøyd med 39.05 etter lang tids fravær fra løping.Hun løp en etappe på Vidars vinnerlag i Holmenkollstafetten selv om hun var syk. Utover det er det hennes første konkurranse på over et år.

Løperfamilien Wergeland fra Mandal
  %3Cb%3ENest+beste+norske%3A%3C%2Fb%3E+Jan+Erik+Wergeland+fra+Mandal%2C+men+som+n%E5+konkurrerer+for+en+dansk+klubb%2C+ble+nest+beste+nordmann+i+%E5pningsl%F8pet.+Hele+familien+er+plass+og+det+ble+gode+plasseringer+ogs%E5+for+bror+%D8ystein+og+far+Steinar.
Nest beste norske: Jan Erik Wergeland fra Mandal, men som nå konkurrerer for en dansk klubb, ble nest beste nordmann i åpningsløpet. Hele familien er plass og det ble gode plasseringer også for bror Øystein og far Steinar.

Suveren veteran for Oppegård
  %3Cb%3ESuveren%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Arne+S%F8lvberg+vant+i+fjor+klasse+50-59+%E5r+med+stor+margin+mens+han+var+59+%E5r+og+eldst+i+klassen.+I+%E5r+blir+han+trolig+enda+mer+suveren+i+klasse+%2B+60+%E5r.+Han+leder+med+3+minutter+etter+etappe+1.
Suveren: Svein Arne Sølvberg vant i fjor klasse 50-59 år med stor margin mens han var 59 år og eldst i klassen. I år blir han trolig enda mer suveren i klasse + 60 år. Han leder med 3 minutter etter etappe 1.

Klar for løp langs stranda på løs og våt sand
  %3Cb%3ENorske+h%E5p%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Inge+Buhaug%2C+%C5se+Klinkeberg+og+Svein+Arne+S%F8lvberg+og+over+50+andre+norske+deltar+i+%E5rets+utgave+av+Etape+Bornholm+og+l%F8per+i+kveld+5%2C8+km+standl%F8p+p%E5+Dueodde.
Norske håp: Svein Inge Buhaug, Åse Klinkeberg og Svein Arne Sølvberg og over 50 andre norske deltar i årets utgave av Etape Bornholm og løper i kveld 5,8 km standløp på Dueodde.

Keiserens nye klær
  %3Cb%3EMed+skjerf%3A%3C%2Fb%3E+Danmarks+svar+p%E5+Lennart+%94Pink+panter%94+Hansson+stilte+med+stort+sett+kun+et+skjerf+p%E5+seg+og+ikke+s%E5+mye+mer+i+den+fine+sommerkvelden.
Med skjerf: Danmarks svar på Lennart ”Pink panter” Hansson stilte med stort sett kun et skjerf på seg og ikke så mye mer i den fine sommerkvelden.

Etape Bornholm for hele familien
  %3Cb%3EBarnevennlig%3A%3C%2Fb%3E+315+barn+fordelt+p%E5+to+klasser%2C+til+11+%E5r+og+12-14+%E5r%2C+l%F8per+3+l%F8p+p%E5+tilsammen+10.549+m+i+%E5rets+Etape+Bornholm.+For+de+minste+barna+har+arrang%F8ren+barneparkering+mens+voksne+og+litt+st%F8rre+barn+l%F8per.+
Barnevennlig: 315 barn fordelt på to klasser, til 11 år og 12-14 år, løper 3 løp på tilsammen 10.549 m i årets Etape Bornholm. For de minste barna har arrangøren barneparkering mens voksne og litt større barn løper.

%3Cb%3EHjemmeh%E5p%3A%3C%2Fb%3E+Julie+Krogh+Hansen+fra+arrang%F8rklubben+Viking+i+tet+blant+jentene.+Hun+ble+nr.+3%2C+mens+Josefine+Rytter+%282718%29+vant.
Hjemmehåp: Julie Krogh Hansen fra arrangørklubben Viking i tet blant jentene. Hun ble nr. 3, mens Josefine Rytter (2718) vant.

%3Cb%3EHjemmeseier%3A%3C%2Fb%3E+Jeppe+Friis+Henriksen%2C+Viking+var+raskest+av+alle+i+barnel%F8pet.+Han+l%F8p+3%2C4+km+p%E5+sterke+11.41.
Hjemmeseier: Jeppe Friis Henriksen, Viking var raskest av alle i barneløpet. Han løp 3,4 km på sterke 11.41.

%3Cb%3ESkog+og+sj%F8%3A%3C%2Fb%3E+F%F8rste+l%F8p+i+Etape+Bornholm+g%E5r+i+og+utenfor+den+lillebyen+Hasle.+L%F8ypa+er+lagt+dels+i+skogen+og+dels+langs+sj%F8en+og+er+rimelig+flat.+Ca.+halvparten+g%E5r+p%E5+asfalt+og+resten+p%E5+stier+og+grusveier.
Skog og sjø: Første løp i Etape Bornholm går i og utenfor den lillebyen Hasle. Løypa er lagt dels i skogen og dels langs sjøen og er rimelig flat. Ca. halvparten går på asfalt og resten på stier og grusveier.

%3Cb%3ESkikkelig+konkurranse%3A%3C%2Fb%3E+Ogs%E5+barnel%F8pet+er+skikkelig+konkurranse+med+tidtaking+for+alle%2C+rangerte+resultatlister+og+premiering.+Og+jenta+p%E5+bildet+s%F8rger+for+%E5+sjekke+at+arrang%F8ren+tar+rikitg+tid.
Skikkelig konkurranse: Også barneløpet er skikkelig konkurranse med tidtaking for alle, rangerte resultatlister og premiering. Og jenta på bildet sørger for å sjekke at arrangøren tar rikitg tid.