%3Cb%3EFosser+fram%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Arne+S%F8lvberg+har+n%E5+over+4%2C5+minutters+ledelse+i+klasse+60%2B.
Fosser fram: Svein Arne Sølvberg har nå over 4,5 minutters ledelse i klasse 60+.

Mange av de beste norske løperne plasserte seg bedre i strandløpet dag 2 enn i 10 km-løpet dag 1.

De beste norske plasseringene:

5,8 km strandløp i Dueodde:

Kvinner:
1. Isabellah Andersson, Kenya/Sverige 22.21
3. Monika Kørra, Ren-Eng 22.50 (jr-19 år)
25. Tove Gundersen Olsen, Idd 28.08 (40-49 år)
26. Kristine K. Torgersen, Vind 28.11 (jr-19 år)
33. Line Heimdal, Bardu 28.34 (40-49 år)
36. Eline Heimdal, Bardu 28.34 (jr-19 år)

29. Øystein Wergeland, Mandal 22.40
35. Are Martin Stenberg, Kjelsås 22.48 (jr-19 år)
37. Jørn Schrøder, SK Vidar 22.59 (40-49 år)
43. Roger Gjøvaag, Synergi Helse 23.12 (50-59 åt)
63. Njål Tage Gjerdalen, Holeværingen 24.06
68. Knut Grove, Varegg 24.26 (40-49 år)
69. Steinar Lien, Oppegård 24.31 (40-49 år)
74. Svein Arne Sølvberg, Oppegård 24.31 (60 år +)
89. Frode Monsen, Oppegård 24.52 (40-49 år)
85. Are Aarebrot 24.45 (40-49 år)
103.Joachim B Sjulstad, Birkebeineren 25.23 (jr-19 år)
113.Jørgen Eljervik, Klypetussen 25.40 (50-59 år)
146.Steinar Wergeland, Mandal og Halse 39.41 (50-59 år)

Dagens løp går i Bornholms store skog, Almindingen, og er 7,8 km langt.

Nytt flott løp av Monika Kørra
%3Cb%3EFull+rulle%3A%3C%2Fb%3E+Her+kan+vi+skimte+lille+Monika+K%F8rra+blant+lange+mannebein.+Monika+%28nr.+3+bakfra+p%E5+bildet%29+l%F8p+nok+en+sterk+etappe+og+var+bare+29+sekunder+bak+etappevinneren+Isabellah+Andersson.+Hun+ligger+fortsatt+p%E5+3.+plass+og+%F8kte+forpranget+til+nr.+4+i+sammendraget+med+hele+45+sekunder.+Dette+var+Monikas+fjerde+l%F8p+p%E5+fire+dager.+Fullf%F8rer+hun+hele+Etape+Bornholm%2C+s%E5+har+hun+l%F8pt+7+l%F8p+p%E5+7+dager.
Full rulle: Her kan vi skimte lille Monika Kørra blant lange mannebein. Monika (nr. 3 bakfra på bildet) løp nok en sterk etappe og var bare 29 sekunder bak etappevinneren Isabellah Andersson. Hun ligger fortsatt på 3. plass og økte forpranget til nr. 4 i sammendraget med hele 45 sekunder. Dette var Monikas fjerde løp på fire dager. Fullfører hun hele Etape Bornholm, så har hun løpt 7 løp på 7 dager.
Isabellah Andersson i tet
%3Cb%3EI+tet%3A%3C%2Fb%3E+Kenyanske+Isabellah%2C+som+n%E5+er+gift+Andersson+og+bor+i+Sverige%2C+leder+Etape+Bornholm+etter+to+l%F8p%2C+men+har+danske+Maria+Sig+M%F8ller+bare+19+sekunder+bak+seg.+Isabellah+ble+nr.+2+i+fjor+etter+Kirsten+Melkevik+Otterbu%2C+som+da+vant+samtlige+l%F8p.+Isabellah+l%F8per+raskere+i+%E5r+enn+i+fjor%2C+men+ligger+et+godt+stykke+bak+Kirstens+tider+fra+2007.+Kirsten+l%F8p+i+fjor+l%F8p+1+%2810+km%29+p%E5+33.05%2C+mens+Isabellah+i+%E5r+l%F8p+p%E5+33.50.+Andre+etappe+l%F8p+Kirsten+p%E5+21.48+mens+Isabellah+i+g%E5r+brukte+22.21.+
I tet: Kenyanske Isabellah, som nå er gift Andersson og bor i Sverige, leder Etape Bornholm etter to løp, men har danske Maria Sig Møller bare 19 sekunder bak seg. Isabellah ble nr. 2 i fjor etter Kirsten Melkevik Otterbu, som da vant samtlige løp. Isabellah løper raskere i år enn i fjor, men ligger et godt stykke bak Kirstens tider fra 2007. Kirsten løp i fjor løp 1 (10 km) på 33.05, mens Isabellah i år løp på 33.50. Andre etappe løp Kirsten på 21.48 mens Isabellah i går brukte 22.21.
Startet i rakettfart
%3Cb%3EI+tet%3A%3C%2Fb%3E+Svein+Inge+Buhaug+skulle+ha+en+forsiktig+%E5pning+p%E5+strandl%F8pet+i+Dueodde.+Men+det+var+inntil+en+l%F8per+ruste+ut+i+tet+for+%E5+vinne+spurtpremien+etter+to+km%2C+og+Svein+Inge+fulgte+etter+og+ble+liggende+foran+alle+de+gode+l%F8perne.%0D%0A%0D%0A
I tet: Svein Inge Buhaug skulle ha en forsiktig åpning på strandløpet i Dueodde. Men det var inntil en løper ruste ut i tet for å vinne spurtpremien etter to km, og Svein Inge fulgte etter og ble liggende foran alle de gode løperne.
%3Cb%3E%D8kte+likevel%3A%3C%2Fb%3E+P%E5+tross+av+den+store+%E5pningsfarten%2C+ble+det+likevel+et+godt+l%F8p+for+Svein+Inge+Buhaug.+Han+forsvarte+4.+plassen+og+%F8kte+tidsdifferansen+til+de+som+jager+bak+.+
Økte likevel: På tross av den store åpningsfarten, ble det likevel et godt løp for Svein Inge Buhaug. Han forsvarte 4. plassen og økte tidsdifferansen til de som jager bak .
Obed Kipkurui leder klassen for menn
%3Cb%3EKenyansk+ogs%E5+for+menn%3A%3C%2Fb%3E+Obed+Kipkurui%2C+som+representerer+den+finske+klubben+Sjunde%E5%2C+har+vunnet+begge+l%F8pene+i+%E5r%2C+men+leder+likevel+med+bare+med+11+sekunder+p%E5+danske+Henrik+Them+Andersen.+Han+l%F8per+imidlertid+fortere+enn+fjor%E5rsvinneren+Francis+Kirwa.
Kenyansk også for menn: Obed Kipkurui, som representerer den finske klubben Sjundeå, har vunnet begge løpene i år, men leder likevel med bare med 11 sekunder på danske Henrik Them Andersen. Han løper imidlertid fortere enn fjorårsvinneren Francis Kirwa.
Det deltar mange norske fra hele landet
%3Cb%3EFra+Rogaland%3A%3C%2Fb%3E+Stein+Magne+Paulsen+%281065%29%2C+Franz+Houler+%281062%29+og+Alfred+Maudal+Paulsen+%281066%29+koste+seg+p%E5+Dueodde+f%F8r+start.%0D%0A%0D%0A
Fra Rogaland: Stein Magne Paulsen (1065), Franz Houler (1062) og Alfred Maudal Paulsen (1066) koste seg på Dueodde før start.
Sterk Oppegård-trio
%3Cb%3EFra+Oppeg%E5rd%3A%3C%2Fb%3E+Steinar+Lien+%28bildet%29%2C+Frode+Monsen+og+Svein+Arne+S%F8lvberg+er+alle+godt+plassert+i+sine+klasser.
Fra Oppegård: Steinar Lien (bildet), Frode Monsen og Svein Arne Sølvberg er alle godt plassert i sine klasser.
Helle ble til Helge
%3Cb%3EKj%F8nnskifte%3A%3C%2Fb%3E+Navnebyttet+fra+Helle+Brekke+til+Helge+Brekke+kostet+han+ledelsen+i+klassen+for+damer+over+60+%E5r.+N%E5+er+han+helt+forsvunnet+fra+resultatlistene%2C+men+dukker+nok+opp+igjen+blant+menn+p%E5+60%2B.+I+det+f%F8rste+l%F8pet+ville+tida+hans+gitt+han+4.+plass+i+klassen.+I+sanddynene+p%E5+Dueodde+gikk+det+saktere%2C+og+Knarvikmil-generalen+er+n%E5+trolig+p%E5+7.+plass+i+sammendraget.
Kjønnskifte: Navnebyttet fra Helle Brekke til Helge Brekke kostet han ledelsen i klassen for damer over 60 år. Nå er han helt forsvunnet fra resultatlistene, men dukker nok opp igjen blant menn på 60+. I det første løpet ville tida hans gitt han 4. plass i klassen. I sanddynene på Dueodde gikk det saktere, og Knarvikmil-generalen er nå trolig på 7. plass i sammendraget.
Fra start til mål
%3Cb%3EStartpuljer%3A%3C%2Fb%3E+Startfeltet+er+inndelt+i+puljer+etter+niv%E5.+L%F8perne+stiller+deg+opp+ved+sin+fargede+vimpel.+Fargen+p%E5+startnummeret+forteller+hvor+du+skal+stille+opp.+Det+var+1414+p%E5+startstreken+i+strandl%F8pet.
Startpuljer: Startfeltet er inndelt i puljer etter nivå. Løperne stiller deg opp ved sin fargede vimpel. Fargen på startnummeret forteller hvor du skal stille opp. Det var 1414 på startstreken i strandløpet.
%3Cb%3ELangs+vannkanten%3A%3C%2Fb%3E+Feltet+snodde+seg+som+en+orm+langs+vannkanten.+Man+kunne+spare+mange+meter+p%E5+%E5+l%F8pe+mer+strakt+litt+lenger+fra+vannet%2C+men+det+l%F8nte+seg+likevel+%E5+l%F8pe+der+b%F8lgende+skylte+oppover+stranda+fordi+det+var+fastere+underlag.+Tungt+var+det+imldertid+over+alt.+
Langs vannkanten: Feltet snodde seg som en orm langs vannkanten. Man kunne spare mange meter på å løpe mer strakt litt lenger fra vannet, men det lønte seg likevel å løpe der bølgende skylte oppover stranda fordi det var fastere underlag. Tungt var det imldertid over alt.
%3Cb%3EI+sivet%3A%3C%2Fb%3E+Etter+4%2C5+p%E5+stranda+g%E5r+l%F8ypa+inn+i+sanddynene.
I sivet: Etter 4,5 på stranda går løypa inn i sanddynene.
%3Cb%3EFyret%3A%3C%2Fb%3E+N%E5r+l%F8perne+n%E5r+opp+til+det+48+m+h%F8ye+fyret%2C+er+det+bare+100+m+med+asfalt+igjen+til+m%E5l.%0D%0A%0D%0A
Fyret: Når løperne når opp til det 48 m høye fyret, er det bare 100 m med asfalt igjen til mål.
%3Cb%3EDyp+sand%3A%3C%2Fb%3E+Av+l%F8pets+5%2C8+km+g%E5r+5%2C7+av+dem+i+sand.+Og+her+i+sanddynene+300+m+f%F8r+m%E5l+er+det+aller+tyngst.+
Dyp sand: Av løpets 5,8 km går 5,7 av dem i sand. Og her i sanddynene 300 m før mål er det aller tyngst.