Alle resultater i diverse utgaver

Bøler IF gjennomførte i dag på en meget bra måte årets NM i terreng lang løype.
Været var perfekt for løping, med lettere overskyet og ca. 12 grader. Da siste løpsøvelse startet med senior menn tittet også solen frem og rammet det hele inn
med høstseming på det beste.

Arrangøren hadde valgt å holde "Mørdarbacken" fra Nøklevann Rundt utenfor NM-løypa, men bakken opp bak klubbhuset var lagt inn som en sjanse til å avgjøre på slutten.

Den sjansen benyttet bl.a. Runa Bostad seg av i kampen mot Jorunn Rekkedal om sølv i kvinneklassen.
Løypa bestod for det meste av skogsbilvei og stiene det ble løpt på var relativt flate.
Men om løypa manglet noe på å være et skikkelig løp ute i terrenget (noe de fleste terrengmesterskap mangler) så var løypa tøff nok med noen godt sugende bakker.

Siri Størmer Steira gikk voldsomt ut og hadde en klar ledelse etter noen få hundre meter.
Den slapp hun aldri.

Blant gutta var det spennende adskillig lengre. De tre medaljørene fikk en luke på andre runden og andreplassen ble først avgjort i spurten.

Til slutt ble det hele 264 fullførende deltakere en kraftig øning fra i fjor.

kondis.no stilte med disse fotgrafene på Bøler:
Per Inge Østmoen, Kjell Vigestad, Rolf Bøhn, Ole Arne Schlytter; Arne Halvorsen og Heming Leira.

Billedgalleri på arrangørens side 117 bilder i stort format.

Sølv i junior-NM - fra Liernett

Størmer Steira vant NM i terrengløp - fra Adresseavisen (NTB-melding, brukt i en rekke aviser)

Seierspall menn
Fra venstre: Daabaya Badhaso, Skjalg, bronse, Øystein Sylta, Vidar, gull og Anders Aukland, Tjalve, sølv.
Anders Aukland ble også veteranmester i yngste veteranklasse 35-39 år.
Seierspall kvinner
Fra venstre: Jorunn Rekkedal, Ås Il, bronse, Kristin Størmer Steira, Vidar gull og Runa Bostad, Vidar sølv.
Jorunn Rekkedal ble også veteranmester i 45-4 år og Runa Bostad ble veteranmester i 35-39 år.
Gerhardsen og Weng
Ut fra start i det første heatet hvor klassen J15, J16,J17 og J18-19 løp i tillegg til vetranklassene for kvinner.
Her er det Ragnhild Helene Gerhardsen, Askim i tet foran Heidi Weng, IL Driv.
Ganske snart var Heidi Weng alene i dette heatet og vant klasse J17 med nesten et minutt.
Gerhardsen vant J15.
Tett i J16
I klasse J16 skilte det bare 10 sekunder mellom de 3 beste.
Her ser vi de to beste fortsatt i hard fight. Til venstre ser vi vinner Sigrid Jervell Våg, Trondheim Friidrett til høyre nr.2 Helene Strømblad hansen, Fana IL
J 18-19 Dobbelt til Buskerud
Veronika Blom, Modum holdt unna foran treningsvenninden Hørthe og vant dermed klassen
Hørthe på andreplass i J18-19
Silje Bæra Hørthe, Sylling ble nr.2 i sitt første terrengmesterskap.
Håndballspilleren som debuterte i løp tidligere i år med seier i Kanada Rundt.
(se reportasje:Ungdommen dominerte 6km da Kanada Rundt satte ny deltakerrekord! )
har hatt en flott sesong med seiere i Øyangen Rundt, Bergheim Opp og Kristinaløpet, og andre plass i Hank Williams Minneløp og Brunlanesløpet.
Etter seieren i Kanada Rundt fikk Hilde Hovdenakk (Modum) "tak i henne" og hun har trent i lag med Veronica Blom.
May Grytbakk vinner 50-54
Medaljører blant veteranene
Først Eva Carlsen, Ready som vinner 65-69 knepent foran Oline Yksnøy, Rsutad (i grønt)
Else Husa (50) vinner 55-59 års klassen
Oddbjørg Haakensveen vinner 60-64
G15 G16 G17 4km
Etter en drøy km er det et godt samlet felt i teten blant de yngste gutta.
Fra venstre: Jonas Lurås Hammer, Lørenskog G17 (112) Are Martin Stenberg, Kjelsås G17 (130) Henrik Bakke, Driv G16 (99) Thomas Solberg Eide, Haugesund IL G16 (95,delvis skjult)
Vegard Øistad, Gjøvik G16 (85) Ahmad Muktar Adam, Sandnes G16 (96)
Også i mål var det tett. I G15 skilte det 8 sekunder mellom de 2 beste. I G16 skilte det 2 sekunder. I G17 3 sekunder
Eilef Hopland vinner G17
I fjorårets mesterskap gikk han rett i tet og endte som nr.9 i år gikk han litt forsiktigere ut...og vant.
Løken og Syvertsen de beste 50-åringene
Even Løken, Strindheim (155) vinner 50-54 år og Øystein Syvertsen, Oppstad (164) vinner 55-59
60-64: Bjørn Lauglo
65-69 Ove Åserud
70-74: Bjørn Tvedt
75+: Harry Olsen
Senior kvinner: Start
Allerede i starten på gresset stikker Steira av fra resten av feltet.
Kristin Størmer Steira suveren
med unntak av heatet med de yngste jentene hvor heid Weng var meget suveren var det ingen som kom så alene som Steira.
Steira med hold
Med en halv runde igjen kom kanskje det eneste kritiske øyeblikket for Steira. I det hun for forbi ropte hun etter en stein...hun hadde hold.
Bostad og Rekkedal
Veteranerne Runa Bostad og Jorunn Rekkedal vant hver sin klasseseier i veteranklassene 35-39 og 45-49 men først og fremst kjempet de om sølvmedaljen i NM.
På den første runden vekslet de om å ligge foran.
Runa Bostad avgjør i siste bakke
Runa Bostad, Vidar som tidligere bodde flere år på Bøler, avgjør kampen om sølv i den siste bakken bak klubbhuset.
Senior menn: teten etter 1 km
Vi ser fra venstre: Trond Idland, Skjalg (275), Bak ham Øystein Sylta, Vidar, Daabayaa Badhaso, Skjalg (238), bak ham Jon Andre Preststulen, Tjalve , bak Sylta: Anders Aukland, tjalve