22+l%F8pere+stilte+til+start+p%E5+den+lengste+distansen%2C+19+km%2C+i+%D8rsj%F8diltens+29.+utgave.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
22 løpere stilte til start på den lengste distansen, 19 km, i Ørsjødiltens 29. utgave. (Foto: Bjørn Johannessen)
Søndag ettermiddag ble den 29. utgaven av det tradisjonsrike skogsløpet Ørsjødilten arrangert. Det var regn og kraftig vind natt til løpsdagen og på søndag morgen, men det klarnet opp utover dagen slik at løperne slapp unna med noe regn av betydning. Med ti grader var forholdene således bra til årstiden å være. Ørsjødilten går hovedsakelig på grusvei, men har et skogsparti på et par kilometer også. Dette var i år, som så mange tidligere år, ganske bløtt.

19 km
Kristian+Nedreg%E5rd+forsvarte+fjor%E5rsseieren+i+%D8rsj%F8dilten+og+st%E5r+dermed+bokf%F8rt+med+to+napp+i+vandrepokalen.+%28Foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Kristian Nedregård forsvarte fjorårsseieren i Ørsjødilten og står dermed bokført med to napp i vandrepokalen. (Foto: Bjørn Johannessen)
Uværet i forkant av arrangementet hadde nok skremt en del løpere fra å stille. Totalt var det 22 som løp den lengste distansen på 19 km, mot fjorårets 31. Og løpet ble vunnet av Kristian Nedregård i overlegen stil. Med vinnertiden 1.09.22 var han 30 sekunder foran sin egen vinnertid fra i fjor. Dermed står Nedregård bokført med to strake seire og to napp i vandrepokalen. Alle gode ting er tre, så med en tredje seier vil han få pokalen til odel og eie.

Dameklassen på 19 km ble, ikke overraskende, vunnet av Randi Fjellanger. Hun var nemlig eneste kvinne som løp den lengste distansen...

Øistein Olsen (160) og Svein Tore Edvardsen (166) kjempet om 2. plassen. En duell førstnevnte til slutt vant med 1.19.18 mot 1.20.20. (Foto: Bjørn Johannessen)

Marius Bekkevold løp Ørsjødilten på 1.38.10, men det er på sykkelsetet han trives best. Tidligere i høst tok han sin tredje 2. plass i det 49 km lange terrengrittet Femsjøen Rundt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Arne Chr. Folmer løp Ørsjødiltens 19 km på 1.25.49. Om en uke venter en større utfordring ham, for da skal han løpe Halden Ultraintervall. (Foto: Bjørn Johannessen)

Til Halden Ultraintervall er også Per Oskar Holm-Olsen påmeldt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Mesteparten av løypa i Ørsjødilten går på lett kupert grusvei i naturskjønne omgivelser. (Foto: Bjørn Johannessen)

Thormod Bjerkholt. (Foto: Bjørn Johannessen)

Jarle og Randi Fjellanger løp sammen fra start til mål. Randi var eneste kvinne som stilte til start på 19 km og vant følgelig kvinneklassen på distansen. (Foto: Bjørn Johannessen)
10 km
I+godt+driv+p%E5+krykkene+vant+Oddbj%F8rn+Homstvedt+den+10+km+lange+l%F8ypa+i+%D8rsj%F8dilten.+%28Foto%3A+Rolf+B%F8hn%29
I godt driv på krykkene vant Oddbjørn Homstvedt den 10 km lange løypa i Ørsjødilten. (Foto: Rolf Bøhn)
I tillegg til 19 km, stod det også 10 km på programmet i Ørsjødilten. Her var det totalt 15 som stilte, og herreklassen ble vunnet av Oddbjørn Homstvedt på 40.30 minutter, mens Rita Marie Eriksen vant dameklassen på 57.40.