Det+er+like+f%F8r+starten+i+det+f%F8rste+l%F8pet+i+Boliden+Vinterkarusell.+
Det er like før starten i det første løpet i Boliden Vinterkarusell.

Tekst og foto: Erling Skogasel

Den største prestasjonen stod likevel 13-åringen Gaute Kvåle fra Røldal IL for. Tidligere i høst gjentok unggutten bedriften fra i fjor med å vinne klassen sin i Ungdomsbirken på Lillehammer, suverent foran over 100 andre løpere. Nå var han raskest av alle med solid ny bestenotering på tiden 14.08. Gaute har tydeligvis arvet talentet og treningsiveren til far sin som ble nest raskest på tiden 14.18. Erling Skogasel ble tredje raskest med tiden 14.38.

I dameklassen fulgte ungjentene Ingvild Skare Thygesen og Randi Opheim hverandre som skygger hele løpet. Ingvild var sterkest denne gang og ble raskest i dameklassen med tiden 15.20, noe som er en forbedring av bestenotering med 11 sekunder. Randi Opheim var kun sekundet bak mens Kjersti Fresvik fra Røldal IL var tredje raskest med tiden 16.36. Kjersti er også ei lovende ungjente som i likhet med Gaute Kvåle vant klassen sin i Ungdomsbirken tidligere i høst.

Boliden Vinterkarusell arrangeres i regi av B.I.L. Zinken, og i alt deltok 134 løpere i den 4 km lange løypa. 25 av dem løp på tid.

Far og sønn Kvåle
Den yngste var raskest, og Gaute Kvåle vant løpet med 10 sekunds margin ned til pappa Lars.
Fornøyd karuselløper
Øystein Haldorsen var en av de 109 som valge å løpe uten tidtaking.
I smilende friskt driv gjennom høstkvelden
Ungdomene dominerer i Boliden Vinterkarusell, og her ser vi Trine Westerheim og Jostein Thygesen underveis mot gode plasseringer.
Fornøyde jenter etter sekundstriden
Det skilte bare ett sekund mellom Ingvild Skare Thygesen (til venstre) og Randi Opheim i det første løpet i Boliden Vinterkarusell.