Sandesund Bru Mosjonsløp ble innledet med 5 og 10 km turmarsj. Deretter fulgte 2 km barneløp, før det hele ble avsluttet med 5 km mosjonsløp. Start og mål var lagt til Amfi Borg som ligger rett nord for den nye Sandesundbrua Sarpsborg. Mosjonistene løp over brua, hadde vending på sydsiden av elva, for så å løpe samme vei tilbake. 71 løpere (51 menn og 20 kvinner) fullførte det 5 km lange løpet. I tillegg kom et (for tiden) ukjent antall deltagere i barneløpet og turmarsjen.

Raskest av dem som løp 5 km var Bjørn Johannessen, Halden IL og Janne Johansen, Fredrikstad IF. De brukte henholdsvis 17.13 og 20.01 minutter, og begge hadde med det god margin til sine nærmeste konkurrenter. Med denne seieren klatret for øvrig Johannessen en plass høyere opp på pallen i forhold dagen i forveien da han ble nummer to på 10 km i Novemberflåset i Strømstad på tiden 34.52.
Janne+Johansen%2C+Fredrikstad+IF+l%F8per+inn+til+seier+i+kvinneklassen+p%E5+det+5+km+lange+l%F8pet+over+Sandesundbrua.+Hennes+vinnertid+ble+20.01.+%28Alle+foto%3A+Bj%F8rn+Johannessen%29
Janne Johansen, Fredrikstad IF løper inn til seier i kvinneklassen på det 5 km lange løpet over Sandesundbrua. Hennes vinnertid ble 20.01. (Alle foto: Bjørn Johannessen)
Det var 7 grader og lettskyet mens mosjonsløpet i Sarpsborg pågikk. Sånn sett var forholdene gode, men det blåste ganske kraftig over den vindutsatte brua.
- Etter vending fikk vi kraftig motvind på tilbakeveien over brua, men heldigvis fant jeg meg en rygg jeg kunne ligge i skjul bak, smilte damevinner Janne Johansen etter målgang.
Anniken Ruud, FIL Borg kom på 2. plass, 2.22 min bak Janne Johansen.
Spurtoppgj%F8r+om+2.+plassen+i+herreklassen.+En+duell+Eirik+Berget+%2830%29+vant+foran+J%F8rgen+Ruud+%2869%29.
Spurtoppgjør om 2. plassen i herreklassen. En duell Eirik Berget (30) vant foran Jørgen Ruud (69).
Bak herrevinner Bjørn Johannessen ble det spurtoppgjør om 2. plassen. En spurt Eirik Berget, Sarpsborg O-lag vant foran Jørgen Ruud, FIL Borg. De ble klokket inn på henholdsvis 19.08 og 19.10.