Sondre Nordstad Moen passerte 2, 4 og 6 km som nr. 81, 77 og 67 - før han altså falt ned til en 74. plass på den siste runden. Avstanden fram til teten ble bare større og større, så dette var nok en dag da lite fungerte.

Blant de ti beste finner vi fem kenyanere, fire etiopiere og én ugander. På 11 plass kommer det amerikanske stortalentet, German Fernandez, 47 sekunder bak vinneren.

I juniorklassen for kvinner ble det også etiopisk seier, til Genzebe Dibaba, som er lillesøster til mer kjente Tirunesh Dibaba. Også her var det kraftig øst-afrikansk dominans med bare løpere fra Etiopia og Kenya inne blant de ti beste.

I kvinner senior ble det dobbelt kenyansk og seier til Florence Jebet Kiplagat. Vinneren av EM terrengløp, Hilde Kibet, som også har kenyansk bakgrunn, men løper for Nederland, kom på en sjetteplass.

Seniorklassen for menn ble meget spennende med et felt på ca. ti mann samla til bare noen hundre meter gjenstod. Kenya hadde flest løpere i feltet, men for tiende år på rad måtte de se at det individuelle gullet glapp. Ja, til sist ble deres beste løper nummer fire, bak Gebre-egziabher Gebremariam fra Etiopia, Moses Ndiema Kipsiro fra Uganda og Zersenay Tadese fra Eritrea.

Men i lagkonkurransen kapret Kenya gullet med minste mulige margin til Etiopia. Også i kvinner senior og menn junior tok Kenya laggullet mens Etiopia vant juniorgullet for damer, foran Etiopia.

Løypa var meget kupert med 50 m i høydeforskjell mellom høyeste og laveste punkt på den 2 km lange runden. Underlaget var stort sett grus, og temperaturen var ikke høyere enn ca. 8 varmegrader.